На Херсонщині на дрібному тендері впіймалися фірми, які розігрували між собою мільйонні держзамовлення
19.08.2015   //   130 Переглядів

Адміністративна колегія Херсонського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету наклала штрафи на ПАТ «Запорізький електроапаратний завод та ТОВ «Компанія Укрперетворювач» за зговір під час проведення тендеру вартістю 168, 80 тис грн.

Про це йдеться на офіційній сторінці АМКУ.

У квітні 2013 року Бериславським міжрайонним управлінням водного господарства було проведено тендер на закупівлю за державні кошти тиристорно-збуджуючого обладнання у кількості 4 штук. Свої пропозиції для участі в конкурі подали п’ять підприємств. Але документи трьох з них (ПП «Южгроттранс», ПП «Баро Плюс» та ПП «ТЕП») було визнано такими, що не відповідають вимогам конкурсних торгів. Переможцем було оголошено ПАТ «ЗАЕЗ» з пропозицією в 168,80 тис грн. Єдиним конкурентом виступала фірма ТОВ «Компанія Укрперетворювач» з пропозицією в 185,20 тис грн.

Рішенням адміністративної колегії АМКУ за порушення законодавства на ПАТ «ЗАЕЗ» та ТОВ «Компанія Укрперетворювач» в установленому законом порядку накладено штраф. Щоправда, розмір штрафу в АМКУ не назвали.

Власником «ЗАЕЗ» є мешканець Запоріжжя Марк Сидоренко.

Співзасновниками ТОВ «Компанія Укрперетворювач» є Віктор Олександрович Пірієнко та Дмитро Володимирович Шовкопляс. Останній також має запорізьку прописку та був засновником ТОВ «НВФ «Техпромімпекс», діяльність якої з кінця 2013 року припинена.

Раніше засновником «ЗАЕЗ» разом з Сидоренком був Володимир Васильович Шовкопляс, який до 2005 року був власником ТОВ «НВФ «Техпромімпекс».

У жовтні 2013 року ПАТ «Запорізький електроапаратний завод та ТОВ «Компанія Укрперетворювач»розіграли між собою 11,61 млн грн. на ремонт каналу в Криму.

Залиште відповідь