Маріуполь хоче купити старих чеських трамваїв на 12 мільйонів
17.08.2015   //   145 Переглядів

Комунальне підприємство «Маріупольське трамвайно-тролейбусне управління» планує закупити 10 вживаних трамваїв, очікувана вартість яких складає 12 млн грн. Про це повідомила громадська організація «Ініціативна група «Разом».

У «Віснику державних закупівель» комунальне підприємство повідомило, що розкриття пропозицій відбудеться 11 вересня. Комунальники не оприлюднили технічні завдавання, вказавши, що документацію можна отримати в їх офісі в Маріуполі. Відомо лише, що вони збираються закупити трамвайні вагони типу Т3. Це трамваї, які вироблялися в Празі до 1997 року.

За даними ВДЗ, в за останні два місяці схожі вживані трамваї купили КП «Одесміськелектротранс» та КП «Миколаївелектротранс».

Одесити закупили в липні у ТОВ «Літан» 10 вживаних трамваїв Т3 на загальну суму 9,94 млн грн. За результатами конкурсу ціна одного трамваю склала 994 тис грн (з ПДВ).

КП «Миколаївелектротранс» в червні уклало угоду з ТОВ «Торговий дім «Літан» на закупівлю 12 вживаних трамваїв за 11,97 млн грн. Ціна одного трамваю склала 997 тис грн.

В той же час, технічні завдання у одеських та миколаївських комунальників відрізнялися. Так, «Миколаївелектротранс» поставив умову, що постачальник трамваїв має 5 років з початку експлуатації трамваїв забезпечувати їх сервісне обслуговування. В ТЗ «Одесміськелектротрансу» від постачальника вимагалося документально підтвердити, що в найближчі 10 років вагони будуть придатні до експлуатації.

В травні «Маріупольське трамвайно-тролейбусне управління» закупило 10 вживаних трамваїв у ТОВ «Дуотранс» за 5,88 млн грн. Офіційний курс НБУ на кінець травня 2014 року складав 11,77 грн/дол.

В техзавданні в 2014 році комунальники Маріуполя від постачальника вимагали, щоб трамваї були вироблені в 1980-1995 роках і пізніше, а також були модернізовані. Були закуплені також пасажирські трамвайні вагони типу Т3.

Залиште відповідь