Фонд замначальниці освіти Запоріжжя збирає гроші для реконструйованого за рахунок бюджету дитсадка
13.08.2015   //   129 Переглядів

Благодійні внески від батьків майбутніх вихованців реконструйованого дитсадка №285 у Запоріжжі, який планують відкрити 1 вересня цього року, акумулюються на рахунках благодійного фонду «Магістр». Про це пише Вікторія Бутко у газеті «Субота-плюс».

Місцеві чиновники заговорили про капремонт дитсадка у Комунарському районі міста ще у 2010 році. За п’ять років кошторис реконструкції об’єкта збільшився з 2 до 18 млн грн. За цей час тут замінили всі комунікації, перепланували приміщення. У липні цього року директор міського департаменту освіти Раїса Чухрай заявила, що 1 вересня установа повинна відкритися. Наразі йде набір дітей.

За інформацією батьків, які хочуть відправити дітей у садок, представниця батьківського комітету Катерина Вовчок повідомила, що при вступі до садка є благодійні внески. Вони становлять 2000 грн. з дитини для ясельної групи, 1500 грн. з дитини для середньої групи і 1000 грн. з дитини – для старшої групи. Причому внески потрібно оплачувати вже зараз, відстрочок немає. А перераховувати благодійні внески треба на рахунок благодійного фонду «Магістр».

За інформацією журналістки, дитсадок №285 розрахований на 310 дітей, тобто сума благодійних внесків може скласти близько 500 тис грн. При цьому «вступникам» не пояснювали, на які саме потреби збираються витрачати ці гроші. А раніше чиновники обіцяли, що новий дитсадок буде повністю оснащений всім необхідним.

Завідуюча дитсадком №285 Тамара Колнова спростувала інформацію про благодійні внески, на відміну від представника батьківського комітету Катерини Вовчок. Саме за її участі відбуваються співбесіди з батьками, які хочуть відправити дітей до реконструйовано виховного закладу.

Вовчок повідомила, що її вибрали керівником батьківського комітету на батьківських зборах, де були присутні всього 20 батьків з 310 майбутніх вихованців саду. Вона також розповіла, що благодійні внески дійсно збираються, і вони ніби підуть на купівлю навчальних посібників і квітів для облагороджування території дитсадка. Крім того, Вовчок зізналася, що батьківський комітет вже перерахував певну суму благодійних внесків на рахунки БФ «Магістр». Правда, не назвала кількість зібраних грошей і не пояснила, що зроблять з коштами, якщо раптом дитсадок не встигнуть відкрити до 1 вересня. Адже де-юре дитсадок не відкритий і офіційного списку зарахованих дітей поки не існує.

Раніше Вікторія Бутко писала, що у Комунарському районі Запоріжжя гроші з 10 шкіл і 17 дитсадків району теж перераховувалися до БФ «Магістр», яким управляла заступник начальника відділу освіти Комунарського району м. Запоріжжя Вікторія Проніна. У 2014 році розгорівся скандал за її участю. Директор школи №17 Анатолій Данько розповів, що Проніна змусила його підписати документи про те, що у його школі був проведений ремонт на 30 тис грн. Бюджетні гроші до школи так і не дійшли.

Серед засновників цього фонду значилася начальник міського департаменту освіти, депутат міськради від Партії регіонів Раїса Чухрай. Її вже не раз підозрювали в корупційних діяннях: спочатку правоохоронці спіймали її в кабінеті у той час, коли на столі у неї знаходилося близько 70 тис грн. готівкою. Припускали, що це хабар, але довести не змогли і кримінальну справу не відкрили. А в минулому році їй все-таки оголосили підозру в корупції за те, що вона нібито викладала в одній з гімназій міста, де чиновницю не бачили, і отримувала за це зарплату.

Від «Наших Грошей»

У «Віснику держзакупівель» є дані про контаркти на реконструкцію дитсадка №285 за 2012-2013 рр. на суму 18,28 млн грн. Підрядником було ТОВ «Ятрань» Володимира Бурика.

У держреєстрі інформація про засновників БФ «Магістр» відсутня, вказано тільки, що керівником є Вікторія Проніна, заступник начальника відділу освіти Комунарського району м. Запоріжжя.

Залиште відповідь