- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Суд зняв арешт з рахунків «Металіста» Курченка відразу після похвальби Геращенка про їх арешт

Київський районний суд м. Харкова ухвалив рішення про зняття арешту з рахунків футбольного клубу «Металіст» у «Альфа-банку».

Про це йдеться у ухвалі [1] суду від 15 липня.

9 липня до обласної міліції надійшла заява в.о. генерального директора КП «ОСК «Металіст», про те, що службові особи ПАТ «Футбольний клуб «Металіст», зловживаючи службовим становищем, протягом 2014-2015 років привласнили грошові кошти КП «ОСК «Металіст» в сумі 2,1 млн грн. Тому комунальними вимагали повернути їм цю суму боргу.

10 липня суд задовольнив клопотання слідчого про арешт рахунків клубу.

14 липня на своїй сторінці у Facebook [2] член колегії МВС, народний депутат Антон Геращенко розповів, що на рахунок футбольного клубу були перераховані кошти за трансляції матчів «Металіста» від ТРК «Україна» Ріната Ахметова у сумі близько $1 млн. Співробітники клубу намагалися відразу перерахувати ці гроші до Москви. Але їх дії були заблоковані правоохоронцями.

Однак вже наступного дня після похвальби Геращенка суд зняв арешт з коштів клубу. В обґрунтуванні ухвали вказано, що вже немає спроб вчинити кримінальне правопорушення з грошима клубу. Крім того, представники КП «ОСК «Металіст» також підтримали клопотання про зняття арешту з рахунків клубу.

Тож суд задовольнив клопотання слідчого МВС та скасував арешт коштів «Металісту».

Як повідомив журналісту «Наших Грошей» директор КП «ОСК «Металіст» Роман Пец, за даними на 4 серпня клуб перерахував комунальному підприємству більшу частину боргу, але не розрахувався повністю.

Засновником ПАТ ФК «Металіст» є ТОВ «Металіст ФК» ( до складу якого входять ТОВ «Металіст Холдинг» (32870356), Компанія «Епленор трейдінг лімітед», та «Хенслі кепітал лімітед» (Hensley capital limited).

Власником клуб «Металіст» вважається бізнесмен Сергій Курченко, який після падіння режиму Януковича втік до Росії. В минулому році міністр МВС Арсен Аваков зізнався, що йому належить 0,001% акцій «Металісту».