Однопартієць Тігіпка незаконно здав в оренду на Херсонщині 22 гектара
29.07.2015   //   141 Переглядів

Суд визнав недійсним договір оренди між Новотроїцькою райдержадміністрацією Херсонської області та фермерським господарством «Сільгосппродукт» та зобов’язав фермерське господарство повернути до комунальної 22 га загальною вартістю 170 тисяч гривень .

Про це йдеться в рішенні господарського суду Херсонської області.

У вересні та у грудні 2009 року голова Новотроїцької райдержадміністрації Петро Зборовський підписав два розпорядження, якими ФГ «Сільгосппродукт» було надано дозвіл на оренду земельної ділянки площею 22 га. У січні 2010 року на підставі цих розпоряджень між Новотроїцькою райдержадміністрацією та ФГ «Сільгосппродукт» було укладено договір оренди земель сільськогосподарського призначення на 15 років на ведення огородництва.

Але в 2015 році прокуратура подала до суду, вимагаючи повернути землі в державну власність. В позові сказано, що земля повинна була передаватися в оренду за результатами відповідних торгів. Крім того, не було надано дозвіл на зміну цільового призначення ділянки.

Суд позов прокуратури задовольнив і зобов’язав ФГ «Сільгосппродукт» повернути Головному управлінню Держземагенства у Херсонській області земельну ділянку загальною площею 22 га.

Головою Ново троїцької РДА у 2009 році був Петро Збаровський, кандидат в народні депутати від партії Сергія Тігіпка «Сильна Україна» на останніх парламентських виборах.

Власниками Генічеського підприємства ФГ «Сільгосппродукт» є сім’я Пельванових: Руслан та Севілія.

Залиште відповідь