Харківські авіатори вклали три мільйони в 15 квартир, але ключі від новобудов не отримали
28.07.2015   //   133 Переглядів

Суд зобов’язав ТОВ «Технобудсистема» повернути Харківському державному авіаційному виробничому підприємству 3,52 млн грн.

Про це йдеться у рішенні Господарського суду Харківської області.

В 2010 році між ХГАПП та ТОВ «Технобудсистема» був укладений договір купівлі-продажу майнових прав на квартири у будинку по вулиці Ньютона в Харкові. Фірма повинна була добудувати будинок та передати державному підприємству в третьому кварталі 2013 року права на 15 квартир загальною площею 907,30 кв.м.

Загальна вартість угоди складала 4,53 млн. грн.

В 2011 році ХГАПП перерахував будівельникам 3,20 млн.грн, але жодної квартири так й не отримав.

На даний час будівництво заморожено.

Суд задовольнив позов авіаційного підприємства та зобов’язав ТОВ «Технобудсистема» повернути 3,20 млн грн, а також сплатити 248 тис грн. пені та 73 тис грн. судового збору.

ТОВ «Технобудсистема» входив до групи компаній будівельного альянсу «Моноліт», який з 2013 року знаходиться у стадії ліквідації. Президентом «Моноліту» був Анатолій Перадзе.

Зараз засновником ТОВ «Технобудсистема» є донецьке ТОВ «Капітал-Лізинг», а директором фірми з червня 2015 року є Олександр Ковашов.

ТОВ «Капітал-Лізинг» заснувало ПП «Фірми «Праекс» Олександра Гринвальда та Владлена Чудакова.

ХГАПП є одним з найбільшпроблемних харківських держпідприємств. За даними місцевих ЗМІ, зараз завод майже не працює, а робітники не отримали зарплатню навіть за минулий рік.

Залиште відповідь