Партнери головного ревізора Харківщини відсудили 7 мільйонів за реконструкцію стадіону «Металіст»
27.07.2015   //   124 Переглядів

Суд задовольнив позов ТОВ «Юрсервіс-2005» та зобов’язав обласне КП «ОСК «Металіст» сплатити борг в сумі 6,92 млн. грн.

Про це йдеться у рішенні Господарського суду Харківської області від 2 липня.

В 2010 році між КП «Обласний спортивний комплекс «Металіст» та ТОВ «Стальконструкція» був заключений договір генпідряду на реконструкцію стадіону «Металіст» до проведення Євро-2012.

В травні 2012 року сторонами була укладена додаткова угода на проведення робіт по енергопостачанню вартістю 7,90 млн грн. Ці роботи були виконані за кошти підрядника.

Харківська обласна рада частково оплатила роботи з енергопостачання, після чого була укладена ще одна додаткова угода. За нею замовником робіт визначили обласне комунальне підприємство «Бюро майнових відносин». В документі також прописали, що борг комунальників складав 6,90 млн грн.

В березні 2015 року «Стальконструкція» передала право вимоги боргу ТОВ «Енергосервіс», а те через місяць переуступив це право ТОВ «Юрсервіс-2005». Останнє підприємство і подало позов до суду з вимогою стягнути з комунальників 6,90 млн грн. Суд позов задовольнив.

Фірмою «Стальконструкція» володіють Леонід Костюков, Микола Мєлєнцов і Андрій Константинов. Наприкінці квітня 2015 Вищий господарський суд визнав недійсним договір ТОВ «Стальконструкція» з Харківською ОДА і КП «ОСК «Металіст» по реконструкції стадіону.

Компанії «Енергосервіс» та «Юрсервіс» зареєстровані за однією адресою: Харків, вул. Шевченко, 60.

Засновниками ТОВ «Енергосервіс» є Світлана та Анатолій Косінови – батьки екс-нардепа, а зараз керівника Державної фінансової інспекції у Харківській області Станіслава Косінова.

Бенефіціарами ТОВ «Юрсервіс» є Денис та Алла Васильєви. Але телефон, який вказаний в реєстраційних даних підприємства, співпадає з номером компанії ТОВ «Юрфактор», яке зареєстрована за тією ж адресою. Директор цієї фірми – Євген Брусільцев. Він також є директором ТОВ «Торговий дім «Віп-дізайн»). Одним з засновників цієї фірми є Світлана Косінова. А зареєстроване підприємство за адресою Пушкінський в’їзд,5, де нещодавно побудувала гараж донька Станіслава Косінова.

Залиште відповідь