- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Громадські активісти не дали луганським шляховикам розікрасти 300 мільйонів на «ремонті» доріг ЛНР

Луганська служба автодоріг знизила ціну ремонту доріг на 294 млн. грн. після звернення «Центру протидії корупції [1]» до Генеральної прокуратури України.

Тепер з державного бюджету на ремонт буде виділено 93 млн. гривень, замість планованих 387 мільйонів. Адже більшість доріг, які начебто збиралися ремонтувати луганські шляховики коштом державного бюджету України, знаходяться на окупованій терористами території. Це з’ясували журналісти «Наших Грошей [2]» після аналізу тендерної документації.

«Центр протидії корупції» оскаржив ту закупівлю до Генеральної прокуратури, після чого шляховики знизили ціну ремонту доріг на 75%.

«Це банальний дерибан наших грошей, – стверджує Віталій Шабунін, голова правління «Центру протидії корупції». – Якби журналісти не помітили проблем з тендером, то нас обікрали б майже на 300 мільйонів. Зменшення ціни договору на 75% дає розуміння того, скільки крадуть сьогодні на дорогах. Саме тому Голова Служби автомобільних доріг в Луганській області, який підписував документи про ремонт на непідконтрольній Україні території, має сісти за грати. Якщо цього не станеться, це стане сигналом до того, що прокуратура в долі з цим хабарником».

Нагадаємо, що Служба автомобільних доріг у Луганській області 16 лютого 2015 року уклала угоди з ТОВ «Дорбудтехнологія» на утримання доріг Луганської області на суму 387,30 млн гр [2]н. Згідно з тендерною документацією, ремонт замовляли для 1931 км доріг. Тоді як загальна протяжність доріг Луганщини до окупації була на 39 км менше. Тобто шляховики замовляли ремонт доріг не тільки для окупованої частини Луганщини, але й ще для якихось нових шляхів. Це дозволило збільшити суму видатків на ремонт у порівнянні з мирним 2013 роком.

Головою Служби автомобільних доріг в Луганській області на момент проведення тендеру був Анатолій Владико, який паралельно є і бізнес-партнером співзасновників переможця тендеру ТОВ «Дорбудтехнологія» – Лусіне Цоголакян та Тіграна Кочаряна. Також він є директором іншої їхньої ж фірми – ТОВ «Дорбудвиробництво».

По цій справі триває кримінальне провадження за ч. 2 статті 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).