- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Партнерка Богословської узаконила через суд чотири гектара землі у Лісопарку

Прокуратура не змогла через суд змусити обслуговуючий кооператив «ЖБК «СБС Сонячний» повернути територіальній громаді Харкова земельну ділянку площею 3,89  га.

Таке рішення прийняв [1] Господарський суд Харківської області 22 червня.

В 2009 році Харківська міськрада безкоштовно виділила «Сонячному» землю під будівництво житла. Ділянка знаходиться у Лісопарку неподалік від центру міста. Вартість ділянки складає 13,48 млн грн.

В квітні 2015 року прокуратура звернулася до суду з позовом, у якому просила визнати незаконним рішення харківських депутатів про передачу землі кооперативу. Бо «СБС Сонячний» не відповідає умовам, за якими житлово-будівельні кооперативи можуть безкоштовно і поза конкурсом отримувати землю.

На даний час будівництво на цій ділянці так і не розпочалося, хоча за рішенням сесії про видачу землі, об’єкт мав бути побудований ще в 2012 році.

Суд вирішив, що прокурор не довів порушення законодавства, а тому відмовив у задоволенні позову.

Засновниками ОК «ЖБК «СБС Сонячний»сьогодні є Борис Славутський, Олег Когута та Світлана Грабарчук. Остання є партнеркою екс-нардепа Інни Богословської по ТОВ «Пруденс», основним видом якого є адвокатська діяльність.