Партнерка Богословської узаконила через суд чотири гектара землі у Лісопарку
09.07.2015   //   142 Переглядів

Прокуратура не змогла через суд змусити обслуговуючий кооператив «ЖБК «СБС Сонячний» повернути територіальній громаді Харкова земельну ділянку площею 3,89  га.

Таке рішення прийняв Господарський суд Харківської області 22 червня.

В 2009 році Харківська міськрада безкоштовно виділила «Сонячному» землю під будівництво житла. Ділянка знаходиться у Лісопарку неподалік від центру міста. Вартість ділянки складає 13,48 млн грн.

В квітні 2015 року прокуратура звернулася до суду з позовом, у якому просила визнати незаконним рішення харківських депутатів про передачу землі кооперативу. Бо «СБС Сонячний» не відповідає умовам, за якими житлово-будівельні кооперативи можуть безкоштовно і поза конкурсом отримувати землю.

На даний час будівництво на цій ділянці так і не розпочалося, хоча за рішенням сесії про видачу землі, об’єкт мав бути побудований ще в 2012 році.

Суд вирішив, що прокурор не довів порушення законодавства, а тому відмовив у задоволенні позову.

Засновниками ОК «ЖБК «СБС Сонячний»сьогодні є Борис Славутський, Олег Когута та Світлана Грабарчук. Остання є партнеркою екс-нардепа Інни Богословської по ТОВ «Пруденс», основним видом якого є адвокатська діяльність.

Залиште відповідь