“МКС” з 28-ми річною дівчиною у власниках стягнуло з запорізьких комунальників ще півмільйона інфляційних втрат
06.07.2015   //   149 Переглядів

Фірма “Міські комунікаційні системи” стягнула з комунального підприємства “Основаніє” 460 тис. грн. інфляційних втрат і 53 тис. грн. 3% річних за порушення умов розрахунків згідно договору. Про це йдеться в рішенні Господарського суду Запорізької області від 9 червня.

Згідно укладеної в серпні 2013 року угоди, ТОВ “Міські комунікаційні системи” передало МКП “Основаніє” права на користування програмним комплексом “Розрахунок комунальних платежів            м. Запоріжжя, 2013″. Згідно договірних умов, абонентська плата встановлювалася на рівні 0,5% від усіх платежів які обліковуються системою. Пізніше плату знизили до 0,3%.

Так, протягом вересня 2013 року – лютого 2014 року “МКС” надало послуг на 2,23 млн. грн., які комунальники сплатили лише частково. Борг в розмірі 1,46 млн. грн. фірма стягнула з комунальників через суд в травні минулого року. В лютому 2015 року правомірність стягнення підтвердив Вищий госпсуд України, і в березні “Основаніє” повністю погасило заборгованість перед “МКС”.

Тож “Міські комунікаційні системи” звернулися до суду з вимогою стягнення інфляційних втрат і 3% річних за період жовтень 2013 року – березень 2015 року, яку суд підтримав в повній мірі.

Нагадаємо, в травні ТОВ “Міські комунікаційні системи” вже стягувало з “Основанія” 628 тис. грн. інфляційних втрат і 71 тис. грн. 3% річних за порушення умов розрахунків згідно договору дистрибуції.

ТОВ “Міські комунікаційні системи” відносили до сфери впливу “екс-смотрящего” по Запоріжжю Євгена Анісімова. В той же час у держреєстрі засновницею записана 28-річна уродженка Дніпрорудного Юлія Біттер, директором – Сергій Ільїн.

Залиште відповідь