Маріупольський порт розпиляв 12 мільйонів на газ між фірмами Фомиченка
03.07.2015   //   155 Переглядів

ДП «Маріупольський морський торговельний порт» 23 червня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Маргаз» на постачання природного газу за 11,67 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено 1 320 тис м.куб. газу по 8 843 грн. за тисячу кубів.

Власниками «Маргазу» є Іван Фомиченко (у 2006-2010 р.р. депутат Маріупольської міськради), Ніна Фомиченко, Ольга Вострікова, а також ТОВ «Байт», що належить Фомиченко і Востріковій. Загалом родина Фомиченків контролює 55% статутного капіталу фірми.

На участь у тендері подавалося тільки двоє учасників – «Маргаз» і ЗАТ «Маріупольгаз».

При цьому переможець тендеру є основним акціонером свого єдиного конкурента: згідно з даними SMIDA контрольний пакет «Маріупольгазу» у розмірі 77% належить «Маргазу», ще 11% контролює кіпрська компанія UITC Limited (ЮАйТіСі Лімітед).

З точки зору власності, оскільки один учасник закупівлі здійснює контроль над іншим учасником, то відповідно до закону «Про здійснення державних закупівель» ці дві фірми підпадають під визначення «пов’язаних осіб», а відтак не мали права разом брати участь у тендері.

Окрім того зазначимо, що генеральним директором «Маріупольгазу» раніше був сам Іван Фомиченко, а з квітня в.о. гендиректора є Григорій Шекула – екс-директор з маркетiнгу ТОВ «Маргаз».

Залиште відповідь