- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Єрємєєв через нерозбірливість в зв’язках втратив півтора гектара в Харкові

Суд зобов’язав ТОВ «Вест Ойл Груп» передати у власність Харківської міськради земельну ділянку площею 1,37 га.

Про це йдеться у рішенні [1] Господарського суду Харківської області від 16 червня 2015 року.

В 2009 році Харківська міськрада передала безкоштовно обслуговуючому кооперативу «Житлово-будівельний кооператив «Титан» земельну ділянку по вулиці Стрілківській, 1.

В 2013 році ця земельна ділянка була продана ТОВ «Вест Ойл Груп».

У лютому 2015 року прокуратура звернулася до суду, вимагаючи скасувати рішення депутатів та повернути земельну ділянку у комунальну власність. В позові прокуратури відмічалося, що «Титан» отримав землю з порушенням законодавства. В свою чергу відповідач на суді заявив, що прокурором було пропущено строк на подання заяви, але суд ці аргументи відхилив і постановив, що Дударенко Власта Валеріївна, Босенко Костянтин Валентинович, Босенко Олена Семенівна взагалі заснували кооператив з порушенням Житлового та Земельного кодексів. На думку суду, Харківська міськрада повинна була дослідити законність створення кооперативу, мету створення та додержання вимог законодавства, але не зробила цього.

Тому суд прийняв рішення витребувати  з незаконного володіння ТОВ «Вест Ойл Груп» та передати Харківській міськраді земельну ділянку (кадастровий номер 6310136600:08:001:0056) площею 1,37 га

Варто відзначити, що Олена та Костянтин Босенко разом з Властою Дударенко створили декілька аналогічних кооперативів, які безкоштовно отримали землю. Наприклад, ОК «ЖБК «Парк-Міленіум» в 2009 році отримав дві земельні ділянки в харківському районі «Лісопарк».

ОК «ЖБК «Титан» був зареєстрований за адресою: Харків, вулиця Котлова, 216. За цією ж адресою зареєстровано ТОВ «Зем-ар». Саме ця фірма до 2009 року використовувала [2] спірну ділянку на правах оренди і планувала там побудувати побудувати автосалон.

Засновниками ТОВ «Зем-ар» є Вадим Євтюшкін, депутат Харківської міськради Ігор Аріх, депутат Закарпатської облради Василь Ігнатко, ТОВ «Актив- Інвест плюс», яким володіє кіпрська «Мервеза Бізнес девелопмент ЛТД». Керівником «Зем-ар» є Сергій Велигоша.

Щодо ОК «ЖБК «Титан», то зараз діяльність підприємства припинена.

ТОВ «Вест Ойл Груп» є правонаступником спільного українсько-англійського підприємства «Західна нафтова група», першим засновником якого був народний депутат Ігор Єрємєєв.

Засновниками ТОВ «Вест Ойл Груп» є луцьке підприємство «Дукат» та голандська компанія «Вест Оіл Груп Холдінг Б.В.». Голандська фірма разом з науково-виробничим центром «Євродім» є засновниками «Дуката».

«Вест Оіл Груп Холдінг Б.В» також є власником компанії «Вог Аеро Джет» [3], яка за останні півтора роки стала другим за розмірами постачальником дизельного палива для «Укрзалізниці».