- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Херсонські депутати раптово передумали продавати землю в парках

Херсонська міська рада відмовилася надати приватному підприємцю Гуляєвій Надії Миколаївні право провести оцінку з подальшим викупом земельної ділянки, яка знаходиться в межах парку Ленінського комсомолу в Херсоні.

Таке рішення депутати прийняли на сесії 26 червня 2015 року.

Гуляєвій належить магазин-кафе «Прем’єр», яке розташовано за адресою вул. Перекопська 17-а у межах міського парку. Ця земельна ділянка має площу в 0,05 га.

В листопаді 2014 року вона подала до Херсонської міської ради запит на отримання дозволу на розробку документації та експертну грошову оцінку цієї ділянки. Дозвіл депутати їй дали, але підприємець не встигла оформити документи у відведений строк.

При нинішньому розгляді цього питання на сесії питання приватного підприємця отримало негативну реакцію депутатів та міського голови. Депутати пояснили свої голосування забороною продажу землі у міських парках.

Нагадаємо, це вже друга спроба приватизації землі в парковій зоні Херсона, яка розглядалася на сесіях міськради в 2015 році. В березні 2015 року депутати відмовилися продати ТОВ «Дніпро-Хокей» ї 0,3 га в парку Ленінського комсомолу. За повідомленням інтернет-видання «ПІК», [1] ініціатором питання продажу землі в парку був депутат міської ради В’ячеслов Сиганевич.