Держава не змогла повернути собі у власність газопровід, перепроданий між фірмами Айрапетянів
30.06.2015   //   140 Переглядів

Суд відмовив УМГ «Харківтрансгаз» в набутті права власності на газопровід довжиною в 7,4 км, який розташований в Генічеському районі Херсонської області, і яким користується ТОВ «Соїл газ».

Відповідне рішення прийняв Одеський апеляційний господарський суд 18 червня 2015 року.

З 1999 року на балансі філії «Укртрансгазу» УМГ «Харківтрансгаз» знаходиться газопровід – відвід до радгоспу «Азовський» довжиною 7,4 км. Його передали в стані незавершеного будівництва у зв’язку з реструктуризацією ДП «Шебелинкагазпром» , тоді його вартість складала 0,67 млн грн.

Згідно з листом Генічеської райдержадміністрації, станом на жовтень 2000 року недобудований газопровід був власністю газопроводу УМГ «Харківтрансгаз». Того ж року Херсонським ЛПУМГ на замовлення Генічеської райдержадміністрації були створені та передані газовикам документи на добудову цього ж газопроводу-відводу. Підрядником будівництва виступало БМУ-2 «Полтаванафтогазбуд».

В 2004 році підприємство уклало контракт ТОВ «Армапром» на побудову 6,64 км газопроводу . В серпні того ж року будівництво завершилось, а державна технічна комісія зафіксувала 16,2 км газопроводу. Вона ввела цей об’єкт в експлуатацію під назвою «Газопостачальна станція с. Щасливцеве».

Вже в листопаді 2004 року Генічеською міською радою ТОВ «Армапром» було видано свідоцтва на власність 1,5 км газопроводу. Через тиждень Щасливцевською сільською радою на власність ще 14,7 км газопроводу. Підставою для обох свідоцтв стали рішення виконкомів.

У серпні 2013 року ТОВ «Армапром» продало «Соїл газу» права на користування 14,7 км газопроводу. «Харківтрансгаз» через суд вимагав розірвання цього договору-продажі та повернення газопроводу, який до цього часу перебуває на балансі державного підприємства в якості недобудованого об’єкту.

Але суд заявив, що вважає доведеним факт побудови, експлуатації та реєстрації «Армапромом» всіх 16,2 км газопроводу. Також суд заявив, що державні газовики надали неналежний опис спірного газопроводу.

ТОВ «Армапром» зареєстрований на Сліпко Лідію Вікторівну, Потримайло Анатолія Михайловича, Мартиросяна Юрія Левовича та Айрапетяна Овіку Міасниковича. Останній також є керівником одеського ПП «Стабільність-1».

Засновниками ТОВ «Соїл газ» є Ночвін Юрій Олександрович та Дорошенко Володимир Миколайович. Керівником – Айрапетян Міасник Азнивович.

Обидва підприємства знаходяться за однією адресою – м. Полтава, вул. Котляревського 1/27.

Залиште відповідь