- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

«Донецькобленерго» купило бензину на 160 мільйонів у фірми Ахметова з ДНР, де вона мала б уже не працювати

ПАТ «ДТЕК Донецькобленерго» з початку року до 9 червня за результатами тендерів уклала низку угод на постачання палива, автогазу та мастильних олив на 163,44 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Обленерго, яке належить групі Ріната Ахметова, обрало найбільшим постачальником на 159,43 млн грн. ТОВ «Параллель – М ЛТД», яке також належить Ахметову.

При цьому фірма зберегла регістрацію у Донецьку, незважаючи на захоплення міста терористами ДНР та заяву [1] самої компанії про припинення роботи її автозапровок на території ДНР.

«До 18 травня включно свою роботу призупинять 32 автозаправних комплексу під ТМ «Паралель» у Донецьку, Макіївці, Докучаєвську, Зугресі, Шахтарську, Єнакієвому, Сніжному, Тельманове та Торезі. Рішення про припинення роботи АЗК прийнято з урахуванням поточної ситуації: на даний момент компанія не бачить можливості для постачання палива в ці міста в рамках чинного законодавства або закупівлі його на місці у постачальників, зареєстрованих в Україні », – зазначено в повідомленні компанії «Паралель-М».

Решту незначних підрядів отримали ТОВ «Торгова компанія «Євронафта» і ТОВ «Вейт-Сервіс».

Загальний обсяг закупівлі «ДТЕК Донецькобленерго» паливно-мастильних матеріалів у грошовому виразі у порівнянні з минулими роками відповідає здорожчанню палива разом з курсом долара.

Якщо цього року замовлено ПММ на 163 млн грн., то у 2014-му – на 91 млн грн., у 2013-му – на 78 млн грн., у 2012-му – на 61 млн грн.