Суд примушує держвиконавців стягнути 13,5 мільйонів з шахтарів на користь Юри Єнакієвського
20.06.2015   //   129 Переглядів

Суд визнав протиправними дії Державної виконавчої служби щодо зупинення провадження по стягненню 13,50 млн грн. боргу з ДП «Луганськвугілля». Про це свідчить рішення Вищого господарського суду від 15 червня.

Вказану суму стягують за рішенням Господарського суду Луганської області від 03.08.2011 р. Кошти мали стягнути на користь ПрАТ «Луганська вугільна компанія».

У грудні 2012 року Державна виконавча служба відкрила провадження щодо примусового виконання судового наказу і стягнення коштів. Але в вересні 2014 року держвиконавці провадження зупинили до закінчення строку дії процедури  приватизації вугледобувних підприємств.

З кінця минулого року ТОВ «Донбаська вугільна компанія», яке замінило стягувача «Луганську вугільну компанію», стала оскаржувати в суді дії Державної виконавчої служби. Компанія повідомила, що ДП «Луганськвугілля» не значиться у переліку об’єктів, що підлягають приватизації у 2012-2014 рр.

Суди всіх трьох інстанцій визнали зупинення провадження Державною виконавчою службою незаконним, оскільки рішення про приватизацію ДП «Луганськвугілля» не приймалося.

ПрАТ «Луганська вугільна компанія» до кінця 2012 року належало інвестиційному фонду «Нові Технрології», що контролюється Іваном Аврамовим, бізнес-партнером екс-нардепа від Партії регіонів Юрія Іванющенка. З 2013 року акції ПрАТ «Луганська вугільна компанія» оформили на ТОВ «ЛГ-Класік» донеччанина Сергія Калішенка. У квітні минулого року проти «ЛГ-Класік» порушено справу про банкрутство.

«Донбаська вугільна компанія» зареєстрована на інвестфонд «Інноваційні стратегії» з групи Іванющенка і Аврамова. Номінальним бенефіціаром інвестфонду «Інноваційні стратегії» значиться громадянка Південно-Африканської республіки Моніка Памела Ван Зіл.

Залиште відповідь