«Укргазвидобування» розпиляло 36 мільйонів на сейсморозвідку Сахновщинської площі
19.06.2015   //   142 Переглядів

ПАТ «Укргазвидобування» 15 червня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Вікоіл ЛТД» на сейсморозвідувальні роботи вартістю 35,73 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Йдеться про сейсморозвідувальні роботи за технологією 3D, проводитимуть їх упродовж цього та наступного року на Сахновщинській площі (Харківська обл).

До кінця 2007 року до складу засновників входив Павло Бограш, а директором фірми був Олександр Зейкан. В 2008-2010 р.р. Зейкан був гендиректором державного підприємства «Укргеофізика», а Бограш став його заступником з комерційних питань.

Потім до літа 2012 р. власником «Вікоіл ЛТД» було українське ТОВ «Інтерсейс» Валерія Мінобудінова та Тетяни Квачової.

Наразі власність «Вікойл ЛТД» заведена на кіпрську компанію «Ю.Бі.Сейсмік Лімітед», кінцевим бенефіціаром котрої в реєстрі зазначений Махмуд Вахва Фараг. Директором фірми є Сергій Карандюк, відомий як директор українського представництва швейцарської компанії «Useis SA», яка займається бурінням та ремонтом свердловин.

Разом з тим підписантами «Вікойл ЛТД» зазначені Віктор Яременко та Сергій Апісарєв. Яременко очолював у якості директора ЗАТ «Укрнафтогеофізика», коли його співвласником був Зейкан. Апісарев – очолював ліквідоване минулого року ТОВ «Вікоіл», яке раніше було співвласником «Вікойл ЛТД» разом з Бограшем.

При цьому на тендері у «Вікойла» було два конкуренти.

Перший – державна «Укргеофізика», котру як уже згадувалося вище, раніше очолював Зейкан.

Другий – ТОВ «Надра Геофізика», яке через кіпрську «Nadra group public company limited» належить Павлу Загороднюку. Останній наприкінці 90-х разом із Олександром Зейканом засновував вищезгадану фірму «Укрнафтогеофізика» (пізніше перейменована у «Геофізична компанія Надра»). До складу власників цієї фірми Загороднюк увійшов через «Концерн Надра». Партнерами по «Укрнафтогеофізика» Зейкан з Загороднюком лишалися щонайменше до 2010 р.

Залиште відповідь