Ахметов розіграв 40 мільйонів на ремонт для донецьких шахтарів
17.06.2015   //   149 Переглядів

ДП «Шахтоуправління «Південнодонбаське №1» 9 червня за результатами тендеру уклало угоду з ПАТ «Криворізький завод гірничого обладнання» на ремонт устаткування за 40,09 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено капремонт секцій механізованого кріплення, загалом 165 одиниць, ремонтуватимуть упродовж року.

Нагадаємо, «Південнодонбаське №1» знаходиться у Вугледарі, на контрольованій українськими ЗСУ території.

На участь у тендері подавалися тільки двоє учасників – ПАТ «Криворізький завод гірничого обладнання» і ТОВ «Компанія «Гірничі машини».

Єдиним акціонером заводу у є кіпрська компанія «Ukrainian Machine Building Holding Limited» (UMBH) з групи Ріната Ахметова.

Конкурент заводу натомість має таку ж назву, як машинобудівельний холдинг «Гірничі машини» Ахметова. Офіційно фірма належить панамському офшору «Севард трейдінг інк. (Sevard trading inc.)», але директором ТОВ записана Юлія Рибалка, також відома як бухгалтер холдингу Ахметова й у звітності на SMIDA значиться контактною особою ПрАТ «НВК «Гірничі машини».

Ці фірми регулярно розігрують тендери: у грудні Криворізький завод за такою з схемою отримав замовлення від «Селидіввугілля» на постачання шахтного обладнання вартістю 14,54 млн грн., у січні3,70 млн грн. на те саме для «Шахтоуправління «Південнодонбаське №1», а в травні – 120 млн грн. від «Львіввугілля».

Залиште відповідь