Мерія Добкіна в обхід закону продала «регіоналці» сквер з пам’ятником радянському солдату
01.04.2016   //   193 Переглядів

Правоохоронці підозрюють чиновників Харківської міськради у зловживанні службовим становищем під час продажу АТЗТ «Гея» двох земельних ділянок у Харкові загальною площею 1,11 га.

Про це йдеться в ухвалі Ленінського райсуду міста Харкова від 25 березня 2016 року.

З матеріалів судової справи стало відомо, що в 2007 році АТЗТ «Гея» стало власником двох земельних ділянок площею 0,80 та 0,31 га.

У 2005-2010 роках мером Харкова був Михайло Добкін, а секретарем міськради – Геннадій Кернес.

Перша ділянка була продана міськрадою в жовтні 2007 року за 2,50 млн грн. Щоб уникнути необхідності проводити аукціон, земельну ділянку фірмі спочатку було передано в оренду. Тоді ж ділянка отримала поштову адресу  вул. Полтавський шлях, 186 та призначення –  земля житлової та громадської забудови. Це при тому, що ця ділянка земля була територією рекреаційного призначення загального користування і мала назву «Сквер біля будинку Офіцерів» по вул. Полтавський шлях, 184. Тут також розташовано пам’ятник солдату Великої Вітчизняної Війни.

За думкою прокурора, ця земля не могла бути передана приватникам, бо це місце загального користування. А тому посадові особи умисно порушили законодавство.

Суд дозволив прокуратурі отримати всі документи, які стосуються продажу цих земельних ділянок АТЗТ «Гея».

У 2007 році АТЗТ «Гея» мала декілька десятків гектарів землі у цьому районі. На ділянках спробували зробити ринок, але цей проект виявився невдалим. За рік торгівельні точки розібрали, а землю продали ПАТ «Мульті Весте Україна 1», яка тепер володіє земельною ділянкою площею 22,74 га по вул. Полтавський шлях, 186.

«Мульті Весте Україна 1» належить компанії «Лал Фаундейшн» з Ліхтенштейну та кіпрській «МВЧ Юкрейн 1 Лімітед». Директор Джейкоб Блокхаус.

Бенефіціарами АТЗТ «Гея» Іван та Олександр Ковальови – чоловік та син екс-нардепа від Партії регіонів Юлії Ковальової. Остання є сестрою екс-голови Харківської облради Василя Салигіна.

Залиште відповідь