Комунальники Краматорська переплатили донецьким за мільйонний ремонт котельні
28.03.2016   //   254 Переглядів

Поліція підозрює посадових осіб КВП «Краматорська тепломережа» в завищені закупівельних цін при укладанні угоди з ТОВ «НПО «Євротек» на суму 2,64 млн грн.

Про це стало відомо з ухвали Краматорського міського суду Донецької області.

В листопаді 2015 року КВП «Краматорська тепломережа» Краматорської міськради за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «НПО «Євротек» на проведення робіт з реконструкції котельні «Лазурний» по вул. Бєляєва, 86 в м. Краматорську. Технічною документацію було передбачено встановлення котла КВ-ГМ-10.

Станом на лютий 2016 року комунальники вже перерахували фірмі за виконані роботи 1,61 млн грн.

Конкурентом ТОВ «НПО «Євротек» на тендері було  ТОВ «ПромАльпСервіс», пропозиція якого була дорожчою.

Але після вивчення тендерної документації, кваліфікаційних вимог та ресурсів мережу Інтернет поліція прийшла до висновку, що акцептована пропозиція ТОВ «НПО «Євротек» була вищою за ринкову. Тому поліцією було відкрито кримінальне провадження проти посадових осіб комунального підприємства за статтею зловживання владою. Слідчий також звернувся до суду за отримання доступу до тендерної документації та актів виконаних робіт, суд задовольнив це клопотання.

ТОВ «НПО «Євротек» зареєстровано мешканцями Донецька Юрієм Івановим та Михайлом Квітко. Раніше фірма також була прописана в Донецьку, але зараз перереєстрована в Слов’янську. За даними «Вісника державних закупівель», угода з «Краматорська тепломережа» була єдиним замовленням робіт фірмі за державні кошти, хоча раніше вона намагалася отримати підряди.

ТОВ «ПромАльпСервіс» зареєстровано в Краматорську, його власниками є місцеві мішканці Ірина та Олександр Петракови.

Залиште відповідь