Маріупольскі сміттярі купили старий екскаватор по ціні нового
27.03.2016   //   207 Переглядів

ТОВ «Індустріальна будівельна група» поставила комунальному підприємству «Полігон твердих побутових відходів» (Маріуполь) старіший екскаватор, ніж той, який закупило підприємство. Про це свідчить ухвала Жовтневого районного суду м. Маріуполя від 15 березня.

18 листопада КП «Полігон твердих побутових відходів» купив у ТОВ «Індустріальна будівельна група» екскаватор «Caterpillar» САТ М 315 Д за 4,39 млн грн. Комунальники перерахували фірми повністю всю суму і отримали машину.

За документами це був екскаватор 2014 року випуску, однак, як показала перевірка, насправді він був 2013 року випуску. Старіший екскаватор на понад 120 тис грн дешевший від того, що мав бути поставлений.

За клопотанням слідчих куплений екскаватор арештований, проводиться судова автотоварознавча експертиза. «Індустріальна будівельна група» намагалася скасувати арешт, але суд їй відмовив.

Слідчі отримали доступ до інформації про рух коштів фірми за період з серпня по листопад 2015 року із зазначенням контрагентів, підстав та призначення платежів.

ТОВ «Індустріальна будівельна група» у 2011 році заснував Андрій Якименко з Маріуполя, наразі вона записана на Богдана Набережних. Керівником фірми є Дмитро Черних.

Фірма почала вигравати тендери навесні 2013 року. З того часу вона отримала замовлень загалом на суму 74,17 млн грн: від ДП «Маріупольський морський торговельний порт» на суму 31,46 млн грн, від ДП «Морський торговельний порт «Южний» на суму 38,30 млн грн і від вже згаданого КП«Полігон твердих побутових відходів» – на суму 4,39 млн грн. Останні тендери фірма виграла у лютому цього року.

Залиште відповідь