- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Директор державного заводу зізнався, що перевів третину його замовлень на власну фірму

Директор ДП “Мелітопольський Завод “Гідромаш” Олександр Шабанов домовився про розподіл ринку автопідйомників з ТОВ “Арсенал-2” у співвідношенні 2/3 до 1/3 на користь державного підприємства. Про це він розповів у коментарі сайту “Наш город плюс” [1].

gidromash [2]

Так, наприкінці минулого року “Гідромаш” подав позов до Госпсуду Запорізької області про вилучення у ТОВ “Арсенал-2” автопідйомників виготовлених за патентом держзаводу та подальше знищення цієї продукції через порушення права інтелектуальної власності. За цією справою 10 березня суд призначив [3] експертизу. Також аналогічну справу про порушення інтелектуальної власності за поданою Шабановим заявою розслідує [4] поліція.

При цьому, фірмою “Арсенал-2” володіє Володимир Конюхов і Віктор Шабанов – батько нинішнього директора “Гідромашу”. Безпосередньо Шабанов-старший очолював державний завод з 1984 по 1993 рік і працював на заводі на іншій посаді до 1999 року. Один з відділів заводу очолював і Володимир Конюхов.

“Арсенал-2” разом з партнерами в 2001 році створив Шабанов-молодший. А після призначення в 2011 році на посаду директора  ДП “Мелітопольський Завод “Гідромаш” свою частку переоформив на батька.

“Я знаю Владимира Конюхова с 90-х годов, мы вместе открывали ООО “Арсенал-2”, я был сооснователем фирмы. После того, как я возглавил “Гидромаш”, мы разделили с ним участие в тендерах – я, грубо говоря, конкурировал за 2/3 всех заказов, “Арсенал-2” – за одну треть“,  – пояснив журналістам директор держзаводу Олександр Шабанов.

Нині Шабанов-молодший розповідає про прагнення домогтися справедливості, адже підйомники “Арсенал-2” виготовляє з неякісних матеріалів і використання цієї техніки смертельно небезпечне. Також директор держзаводу вказує, що батько підтримує його в цій боротьбі і сам не отримує дивідендів від фірми з 2012 року. Незважаючи на це, державний завод і приватна фірма декілька разів з того часурозігрували [5] тендери, перемагаючи [6] поперемінно.

ПОДІЛИТИСЯ В СОЦ. МЕРЕЖАХ