- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Суд не дозволив луганському комуністу лишити собі службову квартиру у Києві

уд відмовив екс-нардепу Спірідону Кілінкарову (КПУ) у позові до Управління справами Верховної Ради про визнання права користування службовою квартирою у Києві. Про це пише «Первая инстанция» [1]з посиланням на рішення Дарницького райсуду м.Києва від 26 січня.

Кілінкаров отримав цю квартиру від держави у 2009 році, коли був обраний народним депутатом. Після останніх виборів, коли Компартія вже не пройшла у парламент, Управління справами Верховної Ради запропонувало йому цю квартиру звільнити.

Кілінкаров апелював до того, що пропрацював більше 10 років на посадах помічника-консультанта народного депутата та народного депутата. А тому, згідно з Житловим кодексом, не може бути виселений без надання іншого житла.

Суд взяв до уваги, що Кілінкаров був народним депутатом 8 років і 6 місяців (вперше обрався у 2006 р.). На посаду помічника народного депутата він приймався і звільнявся Жовтневим райвиконкомом м. Луганськ. Тому суд визнав претензії Кілінкарова безпідставними.

Від «Наших грошей»:

З реєстру судових рішень відомо, що йдеться [2] про приміщення площею 49,8 кв.м., яке виділялося на сім’ю народного депутата з п’яти осіб.

Паралельно позов про визнання права користування квартирою подавала [2] дружина екс-нардепа Ірина Кілінкарова в інтересах їхній неповнолітніх дітей. 25 січня у зв’язку з неявкою в суд Кілінкарової позов залишено без розгляду. Пізніше Кілінкарова намагалася скасувати ухвалу суду і домогтися розгляду позову. Вона пояснила свою неявку тим загостренням епідемічної ситуації в Києві, що становило загрозу для її дітей. Однак суд апеляцію не задовольнив.

За даними ЗМІ [3], раніше Спірідон Кілінкаров заявляв, що виселиться зі службової квартир тільки після закінчення АТО, бо його житло лишилося в Луганській області.