- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Запорізька АЕС приховала ціни на лампочки, за які заплатила мільйон «розпильщику»

ВП «Запорізька АЕС» ДП «НАЕК «Енергоатом» за результатами тендерів уклала дві угоди з ТОВ «Тотал продакшн» на поставку ламп різних видів загальною вартістю 1 млн. грн. Про це повідомляють«Наші гроші. Запоріжжя» [1] з посиланням на «Вісник державних закупівель».

Загалом замовлено 20 тисяч різноманітних ламп. В обох тендерах  не оприлюднено ціни на придбаний товар всупереч вимогам Мінекономрозвитку.

В одному тендері вартість пропозиції «Тотал продакшн» становила 472 тис грн. Натомість, найдешевшу пропозицію ТОВ «Торгівельний Дім «Світлоприлад» вартістю 283 тис грн. відхилили за невідповідність умовам документації торгів.

В іншому тендері «Тотал продакшн»  запропонувало необхідні лампи загальною вартістю 529 тис грн. Дешевші пропозиції ТОВ «Торгівельний Дім «Світлоприлад» вартістю 421 тис. грн. і ТОВ «Асоціація «Світлотехніка» вартістю 386 тис грн. також відхилили за невідповідність вимогам.

В обох випадках суть претензій не вказується.

Власником та директором «Тотал продакшн» значиться мешканець Запоріжжя Сергій Дідух. Фірма зареєстрована в листопаді 2014 року і з того часу отримала замовлень в тендерах на 3,13 млн грн. (з врахуванням нинішніх). Усі підряди виключно від Запорізької АЕС.

Дідух був власником і директором ТОВ «Маршал Бест Компані» коли Антимонопольний комітет оштрафував [2] фірму за узгодження пропозицій з ТОВ «Компанія Промислове світло» на торгах від Запорізької АЕС в 2011 році на поставки освітлювального обладнання. Пізніше антимонопольники в судовому порядку стягнули [3] з «Маршал Бест Компані» ще 200 тис грн. пені за прострочення терміні виплати штрафу.