- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Скадовські освітяни відхилили на 20% дешевше вугілля, що віддати мільйон фігуранту кримінальної справи

КУ «Скадовський районний центр фінансово-господарського обслуговування закладів та установ освіти» 15 березня за результатами тендеру акцептувало пропозицію ПП «Еко-паливо» щодо постачання вугілля на суму 1,02 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Переможець повинен протягом 2016 року поставити до навчальних закладів Скадовського району Херсонської області 250 тон вугілля марки ДГ (13-100) та 170 тон вугілля марки АС (6-13). В документації конкурсних торгів відсутня інформація про вартість окремої тони палива.

Тендерний комітет відхилив пропозицію ПП «Меркурій-ойл», яке пропонувало поставити вугілля на 20% дешевше. Пропозиція була відхилена через те, що фірма не надала погодження на виправлення арифметичної помилки та не надала забезпечення своєї пропозиції. Документацією торгів передбачено, що сума забезпечення складає 10 тис грн.

ПП «Меркурій-ойл» зареєстрована в Складовську на Олександра Кульчиковського, керівником є Олена Бурмака.

Таким чином, єдиним конкурентом переможця на торгах стало ПП «Востоксервіс», пропозиція якого була дорожчою на 2%. З кінця 2014 року засновником та директором цієї фірми, яка зареєстрована в Павлограді Дніпропетровської області,  є Олександр Первишін. Раніше засновником був Артур Крючков. Первишін прописаний в Донецьку і  разом з місцевим жителем Дмитром Музикантовим є власниками ТОВ «Донметвугілля», яке зареєстровано також в Донецьку.

ТОВ «Еко-паливо» було засновано в серпні 2015 року мешканцем селища Мирне Херсонської області Олександром Карповим. Останні три місяці керівником фірми є Людмила Шевченко.  За даними «ВДЗ», фірма вже отримала два замовлення на постачання вугілля для від установ Херсонської області на суму 4,36 млн грн.

Карпов також є засновником ПП «Мирненський паливний склад», яке  стало [1] одним з найбільших постачальників антрацитового вугілля бюджетним установам Херсонської області. Прокуратурапідозрює [2] цю фірму в наданні недостовірної інформації про походження вугілля. З вересня 2015 року «ВДЗ» не містить інформації про перемогу ПП «Мирненський паливний склад» в тендерах.

В лютому 2016 року слідчі отримали від Суворовського районного суду м. Херсона низку дозволів [3] на доступ до документів про закупівлю за державні кошти вугілля у «Мирненського паливного складу». За даними поліції, тендери в Бериславському, Генічеському, Каланчацькому, Скадовському та Цюрупинському районах були проведені з грубим порушенням, за цими фактами відкрита кримінальна справа про розтрату майна. Також Одеська залізниця повідомила поліції, що не укладала договорів  з ПП «Мирненський паливний склад» на перевезення вугілля.