- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

«Рідна» фірма донецького партнера Курченка поставить «Артемсолі» газу на 21 мільйон

ДП «Артемсіль» 10 березня уклало угоду з ТОВ «Виробничо-комерційна фірма «Теплобуд» про постачання природного газу на 21,40 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця року поставлять 2,90 млн куб. м газу по 7 380 грн. за кубометр.

Це на рівні тендерних цін [1] від інших приватних постачальників.

«ВКФ «Теплобуд» раніше було прописано у Донецьку, а нині – у Броварах. Нині засновником значиться  Анжела Демчук з Макіївки (територія ОРДЛО).

Раніше співзасновниками фірми були Володимир Ірхов з Дніпропетровська та Євген Масс із Донецька.

Останній є акціонером і головою наглядової ради ПрАТ «Макіївкагаз». Його батько Микола Масс очолює правління ПАТ «Донецькоблгаз» та був депутатом Донецької облради [2] від Партії регіонів.

Свого часу Євген Масс керував [3] і володів половиною макіївського ТОВ «Марснабгаз», що зараз прописане в Одесі. Інша половина фірми належала тоді й належить досі ТОВ «КМК Ойл», співвласником якого раніше був [4] розшукуваний нині Сергій Курченко.

Сьогодні частку Масса у «Марснабгазі» переписана на острозьке ТОВ «Коінвест» донеччанина Андрія Дергачева. Останній також керував ТОВ «ПФД-Хим», яке фігурувало у справі щодо закупівлі в 2010 році Аграрним фондом цукру на 528,41 млн грн. [5], фіктивність якої не довела прокуратура.

Нагадаємо, у 2012 році «Донецькоблгаз» без конкурсу замовив «Теплобуду» металевий гофрований рукав із комплектуючими за 50,00 млн грн. [6], пославшись на «особливі економічні чи соціальні обставини». Згодом після запиту «Центру протидії корупції» та нардепа Лесі Оробець договір про закупівлю розірвали [7].

Крім цього тендеру, у 2011-2013 роках «Теплобуд» отримав підрядів на 9,08 млн грн., з яких 8,19 млн грн. – у «Донецькоблгазу» і «Макіївкагазу».