- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

З комунального асфальтобетонного заводу стягнули більше мільйона

ПП  “Дорожній торгівельно-комерційний центр”  стягнуло з КП “Мелітопольський асфальтобетонний завод” 1,33 млн. грн. за капітальний ремонт підприємства. Про це свідчить наказ [1] Господарського суду Запорізької області від 26 лютого.

Згідно матеріалів справи, “Мелітопольський асфальтобетонний завод” (“МАБЗ”) та “Дорожній торгівельно-комерційний центр” (“ДТКЦ”) у березні 2015 року  уклали угоду на виконання капітального ремонту заводу вартістю 1,18 млн. грн. Згідно умов, фінансування робіт здійснюється за рахунок коштів “ДТКЦ”, з наступним урахуванням цієї суми як внеску у статутний фонд реорганізованого ТОВ “МАБЗ”, згідно із планом досудової санації. У випадку неможливості реорганізації  – завод мав оплатити витрачені на роботи кошти протягом місяця після завершення робіт.

Фірма згодом виконала вказані роботи у повному обсязі, проте гроші не отримала. Також вказані кошти не були зараховані до статутного фонду реорганізованого заводу, причин чому в судовому рішення не роз’ясняється.

Тож “ДТКЦ”  відправляло заводу листи з додатками, в т. ч. актами приймання виконаних будівельних робіт,  з вимогою сплати. Проте комунальне підприємство вказало на неповність документації у них. На доповнений лист – взагалі не відповіло.

Виходячи з цього, “ДТКЦ”  і звернулося  з позовом до суду про стягнення боргу та штрафних санкцій, який було задоволено судовим рішенням [2] 8 лютого з огляду на документальні докази.

“Мелітопольський асфальтобетонний завод” планували реорганізувати після прострочення [3] виплат за кредитом державному “Укрексімбанку”. Після реконструкції завод було запущено [4] в квітні 2015 року.

ПП  “Дорожній торгівельно-комерційний центр”   належить Ігорю Білявському.