З комунального асфальтобетонного заводу стягнули більше мільйона
17.03.2016   //   134 Переглядів

ПП  “Дорожній торгівельно-комерційний центр”  стягнуло з КП “Мелітопольський асфальтобетонний завод” 1,33 млн. грн. за капітальний ремонт підприємства. Про це свідчить наказ Господарського суду Запорізької області від 26 лютого.

Згідно матеріалів справи, “Мелітопольський асфальтобетонний завод” (“МАБЗ”) та “Дорожній торгівельно-комерційний центр” (“ДТКЦ”) у березні 2015 року  уклали угоду на виконання капітального ремонту заводу вартістю 1,18 млн. грн. Згідно умов, фінансування робіт здійснюється за рахунок коштів “ДТКЦ”, з наступним урахуванням цієї суми як внеску у статутний фонд реорганізованого ТОВ “МАБЗ”, згідно із планом досудової санації. У випадку неможливості реорганізації  – завод мав оплатити витрачені на роботи кошти протягом місяця після завершення робіт.

Фірма згодом виконала вказані роботи у повному обсязі, проте гроші не отримала. Також вказані кошти не були зараховані до статутного фонду реорганізованого заводу, причин чому в судовому рішення не роз’ясняється.

Тож “ДТКЦ”  відправляло заводу листи з додатками, в т. ч. актами приймання виконаних будівельних робіт,  з вимогою сплати. Проте комунальне підприємство вказало на неповність документації у них. На доповнений лист – взагалі не відповіло.

Виходячи з цього, “ДТКЦ”  і звернулося  з позовом до суду про стягнення боргу та штрафних санкцій, який було задоволено судовим рішенням 8 лютого з огляду на документальні докази.

“Мелітопольський асфальтобетонний завод” планували реорганізувати після прострочення виплат за кредитом державному “Укрексімбанку”. Після реконструкції завод було запущено в квітні 2015 року.

ПП  “Дорожній торгівельно-комерційний центр”   належить Ігорю Білявському.

Залиште відповідь