«Прокладку» з Харкова підозрюють у шахрайському заволодінні грошами ООН
15.03.2016   //   147 Переглядів

Харківські правоохоронці підозрюють керівників ОСББ «Дивограй» та ПП «Престиж Буд Сервіс» у шахрайстві під час реконструкції житлового будинку вартістю 259 тис грн.

Про це йдеться у ухвалі Харківського районного суду від 2 березня 2016 року.

9 жовтня 2015 року між ОСББ «Дивограй» та ПП «Престиж Буд Сервіс» уклали договір, щодо реконструкції житлового будинку по вул. Шовкостанція, буд.3 у місті Мерефа Харківського району вартістю 259 тис грн. Фінансування проекту здійснювалося за рахунок фінансових внесків громади, внесків міста та внеску по проекту МГР в рамках угоди про партнерство між Організацією Об’єднаних Націй та Мерефянською міською радою Харківської області.

В листопаді 2015 року сторони підписали акт приймання виконаних робіт. Але у грудні 2015 року спеціальна комісія перевірила якість виконаних робіт. В підсумку було встановлено, що частина робіт зовсім не виконувалась, а деякі матеріали не відповідали вимогам документації.

За даними правоохоронців, внесення до акту виконаних робіт недостовірних даних – шахрайство ОСББ «Дивограй» та ПП «Престиж Буд Сервіс».Тож правоохоронці відкрили кримінальне провадження по ст. 190 КК України (шахрайство).

22 грудня 2015 року дія ліцензії на виконання робіт ПП «Престиж Буд Сервіс» була зупинена ДАБК України.

3 лютого 2016 року в рамках кримінального провадження було призначено судову будівельно технічну експертизу з метою встановлення факту відповідності обсягів та вартості фактично виконаних робіт по об’єктам, де виконувало роботи ПП «Престиж Буд Сервіс».

Для проведення експертизи правоохоронцям потрібна документація, щодо робіт, які виконувало «Престиж Буд Сервіс» у Мерефі. Суд задовольнив клопотання слідчого та дозволив йому отримати ці документи.

Керівником ОСББ «Дивограй» є Тетяна Ткач. Засновником ПП «Престиж Буд Сервіс» Лана Варібрус.

Нагадаємо, що військова прокуратура Харківського гарнізону розслідує нанесення збитків державі через угоду військової частини 3005 з ПП «Престиж Буд Сервіс» щодо реконструкції казарми під гуртожиток вартістю 13,61 млн грн.

В реєстрі юридичних осіб відразу після створення фірма вказала електронну пошту: avtosila@ukr.net. Таку саме пошту використовує й ПП «Солметснаб», яке належить Миколі Лютому та Ігору Шкурко. Останній відомий як замдиректора КП «Харківське ремонтно-будівельне підприємство». Восени ці два підприємства розіграли тендер на ремонт школи у передмісті Харкова. Зараз електронна адреса вже змінена на prestijbydservis@ukr.net.

Залиште відповідь