Заступник Райніна таємним розпорядженням продовжив оренду ставка партнерам іншого віце-губернатора
14.03.2016   //   166 Переглядів

ТОВ «Райський куточок» продовжено оренду на 49 років ставка та земельної ділянки загальною площею 26,39 га.

Про це йдеться у розпорядженні Харківської ОДА № 611 від 24 грудня 2015 року, копія якого є в розпорядженні «Наших грошей». Документ підписав віце-губернатор Марк Беккер, але публічно воно не оприлюднено на офіційному сайті Харківської ОДА.

У 2006 році ТОВ «Райський куточок» орендували водойму, яка знаходиться на території Кочетоцької селищної ради у Чугуївській РДА терміном на 10 років. В травні 2015 року їм продовжили оренду ще на 10 років. У грудні 2015 року віце-губернатор зобов’язав голову Чугуївської РДА внести зміни до договору оренди з фірмою, збільшивши термін використання земельної ділянки до 49 років.

За даними карти Google, На території орендованної ділянки знаходиться Військовий дім мисливців та рибалок з банею, альтанками, басейном, тощо.

Cтавок-кадастрова карта

Засновниками ТОВ «Райський куточок» є Сергій Яковлєв, Віктор Уржумов, Олександр Алтухов. Усі троє є бізнес-партнерами ще одного віце-губернатора Харківської ОДА –  Євгенія Шахненка, який у 2012 році теж був у числі засновників цього підприємства.

Віктор Уржумов є бізнес-партнером Шахненка по ТОВ «Будівельна компанія «Прогрес-партнер». Одним із засновників «БК «Прогрес-партнер» є  Сергій Яковлєв.

Олександр Алтухов є засновником ТОВ «Восток-Строй». Якраз у  цій компанії до свого призначення в ОДА працював Шахненко.

Нагадаємо, що в 2011-2015 роках Шахненко очолював Департамент капітального будівництва ХОДА, а зараз на посаді віце-губернатора курирує будівництво в області.

Харківські правоохоронці відкрили декілька кримінальних проваджень щодо діяльності саме Департамента капітального будівництва, в тому числі й за часів Шахненка.

Харківську ОДА з лютого 2015 року очолює Ігор Райнін. До того він працював в Адміністрації президента, а по призначенні губернатором також став радником Бориса Ложкіна по регіональній політиці. Також Райнін раніше був помічником нардепа Арсена Авакова, який нині очолює міністерство внутрішніх справ.

Залиште відповідь