- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Газовик Фірташа «виграв» 43 мільйони на газ для комбінату Фірташа

ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат» 29 лютого за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Енергогазрезерв» на постачання природного газу на 42,70 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовили 6,01 млн кубометрів газу по 7104 грн. за тисячу кубів. Це дешевше за усі найбільші тендери [1]від початку 2016 року.

Конкурентами були ТОВ «Запоріжгаз Збут», ТОВ «Нафтогазгруп «Деметра» і ТОВ «Енергія України».

ТОВ «Газова компанія Енергоком», ТОВ «Центральна газопостачальна компанія» і ТОВ «Облгазпостач» пропонували поставити 5,01 млн кубометрів газу, як спочатку хотів замовник. Ціна «Облгазпостачу» склала би 7099 грн. за тис кубометрів. Однак 27 грудня комбінат збільшив об’єм газу, тому 12 лютого ці пропозиції відхилили через неповний обсяг поставки.

Черкаський «Енергогазрезерв» належить Олексію Кивенку, який у 2007-2009 роках був членом [2]правління ПАТ «Черкасигаз» з групи Дмитра Фірташа.

У 2014 році Кивенко висувався [3] до міськради Черкас від «Партії промисловців і підприємців України» Анатолія Кінаха.

Також Кивенко володів черкаським ТОВ «Обласна газорозподільча компанія Укргаз». Нині воно переоформлене в Житомирі на харківське ПП «Іраван», власником якого є Агашірінлі Ельнур Ільхам Огли. Нещодавно суд стягнув [4] із неї 173 тис грн. податкового боргу.

Раніше «Енергогазрезерв» мав [5] номер телефону (0472) 320 087. Він співпадає з номерами відхилених«Облгазпостача» [6] Олега Крутіка і «Центральної газопостачальної компанії» [7] Наталії Деркач. Остання володіє фірмою зі схожою назвою – ТОВ «Центральна газова компанія», якою керує Людмила Кивенко.

Фірма-переможець почала вигравати тендери в 2016 р. і виграла на 159,89 млн грн.

Київська «Нафтогазгруп «Деметра» [8] Ярослава Купрієнка та харківська «ГК Енергоком» Павла Кравченка і Василя Бєлова не вигравали тендерів.

Засновником «Запоріжгаз Збут» є ПАТ «Запоріжгаз», що контролюється [9] структурами Дмитра Фірташа – як і вищезгаданий «Черкасигаз».