- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Резервний водовід будувала фірма, яку штрафували за розіграш торгів

В Хортицькому мікрорайоні здали в експлуатацію новий резервний водопровід. Про це повідомила [1]прес-служба мерії.

Загальна довжина відремонтованої водоводу становить 1252 метра. З них 737 метрів – це сталеві труби (діаметром 630 мм) і 515 метрів – поліетиленові труби. Методом горизонтального буріння під руслом річки Верхня Хортиця прокладено 137 погонних метрів труби. Вартість проекту склала близько 7-7,5 млн. грн.

Резервний водопровід вирішили збудувати після аварії [2] на основному на початку січня поточного року, внаслідок чого кілька днів Хортицький мікрорайон з населенням понад 100 тисяч залишався без водопостачання.

Згідно реєстру [3] договорів комунальних підприємств на сайті запорізької мерії, відповідні роботи в січні 2016 року було замовлено ТОВ “Авто-М” (від початку русла Верхньо-Хортицької заплави до колектору №2111 по вул. Буревісника) і ТОВ “Вія” (від вул. Байконуровська в районі  житлового  будинку №83 до початку  русла Верхньо-Хортицької заплави). З підрядниками було укладено угоди  вартістю 4,92 млн. грн. кожна без проведення тендерних процедур.

ТОВ “Вія” належить Сергію Галущинському та Семену Журавльову. У 2014 році АМКУ оштрафував [4] цю фірму за спотворення результатів торгів на добудову режимного корпусу Вільнянського слідчого ізолятора вартістю 16,96 млн. грн. Тоді “ВІЯ” конкурувала з ТОВ “Хортиця-21”, яка і перемогла у тендері. На той час директором обох фірм був Сергій Галущинський.

В березні того ж року запорізька прокуратура повідомила про задоволення Господарським судом позову про визнання недійсним рішення комітету з конкурсних торгів у вищезгаданому тендері. Окрім численних порушень в організації, у суді довели факт участі у торгах пов’язаних фірм, які мали одного засновника, засоби зав’язку та ідентичні документи у складі їх пропозицій.