- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

У Кернеса допомогли приватній фірмі стягнути гроші з комунальників

Cуд зобов’язав комунальне підприємство «Жилкомсервіс» (Харків) заплатити ТОВ «Будівельна компанія «Брайт» борг в сумі 120 тис грн. Так постановив [1] Вищий господарський суд України.

За даними судової справи, на початку квітня 2015 року  «Брайт» та «Жилкомсервіс» уклали договір на ремонт покрівлі житлового будинку комунальної власності по вул. 2-ї П’ятирічки, б. 1-Б. Сума договору склала 120 тис грн.

За даними приватників, в кінці квітня вони ремонт закінчили, про що свідчить акт виконаних робіт. Але кошти, як передбачав договір, не отримали. Тому звернулися з позовом до суду.

Але КП «Жимлкомсервіс» подало зустрічний позов, в якому вимагало визнати угоду з фірмою недійсною. Комунальники стверджували, що угода підписана незаконно, адже для її укладання потрібно було провести закупівлю послуг через тендерні торги. Такої процедури, стверджували в КП, вимагала сума угоди, що була більшою за 100 тис грн.

В свою чергу, Департамент житлового господарства Харківської міськради, який керує діяльністю «Жилкомсервісу», в листі до суду заявив, що роботи здійснювалася за рахунок власних коштів підприємства, а не із залучених коштів місцевого бюджету м. Харкова. Крім того, Департамент повідомив, що «Жилкомсервіс» здійснює свою діяльність з метою отримання прибутку на комерційній основі та на конкурентному ринку.

Ці факти дозволили суду зробити висновок, що КП «здійснює свою діяльність на комерційній основі і не підпадає під дію закону «Про здійснення державних закупівель». Тому ВГСУ визнав угоду законною та зобов’язав комунальне підприємство оплатити ремонт покрівлі.

Засновником ТОВ «БК «Брайт» є Олексій Агієвич. Його інша фірма ТОВ «БК «Скайф» потрапила до переліку правоохоронців [2]сумнівних фірм, через які були виведені кошти КП «Жилкомсервіс».