- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Після публікації «Наших Грошей» Райнін скасував виділення 3 гектарів своїм друзям

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін скасував передачу у власність громадянам 28 земельних ділянок біля Національного природного парку «Гомільшанські ліси».

Про це йдеться [1] у розпорядженнях голови ОДА від 26 лютого 2016 року.

Голова ОДА скасував передачу земель на основі висновку Юридичного департаменту, який вважає, що від повідні розпорядження голови Зміївської РДА були видані з порушенням Земельного кодексу.

Нагадаємо, що «Наші Гроші» минулого тижня повідомили [2] про те, що голова Зміївської РДА Віталій Кошеленко своїм розпорядженням передав земельні ділянки у власність своєму оточенню, а також людям, які мають відношення до фірми «Синтофлекс». Саме в цій фірмі з 2010 по 2014 роки працював голова Харківської ОДА Ігор Райнін.

Кожна ділянка має площу 0,1 га і призначення – для індивідуального дачного будівництва. Розташовані вони за межами населеного пункту на території Задонецької сільської ради Зміївського району Харківської області.

Харківську ОДА з лютого 2015 року очолює Ігор Райнін. До того він працював в Адміністрації президента, а по призначенні губернатором також став радником Бориса Ложкіна по регіональній політиці. Також він був помічником Арсена Авакова, коли той був народним депутатом.