- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Фірми звично розіграли сім мільйонів від Запорізької АЕС

ВП “Запорізька АЕС”  ДП “НАЕК “Енергоатом” за результатами тендеру 17 лютого уклала угоду вартістю 7,13 млн. грн з ТОВ “Інженерно-проектно-виробнича компанія “Спецзахист” на послуги з приведення кабельного господарства у відповідність із вимогами норм та правил із пожежної безпеки. Про це повідомляється у “Віснику державних закупівель”.

Роботи на енергоблоці №2 мають завершити в травні.

“ІПВК “Спецзахист” належить мешканцю Запоріжжя Денису Любченко. Єдиним конкурентом виступила ще одна запорізька фірма “Захист-Техно” Олександра Василенка і Валентина Дікусара.

Запорізька АЕС в березні минулого року замовляла [1] ці ж послуги “Спецзахисту” на 12,06 млн. грн, а в грудні 2015 року упорядкування кабельного господарства в енергоблоці №1 вартістю 7,13 млн. грн. В обох випадках на тендері переможець торгів також конкурував лише з фірмою “Захист-Техно”.

В грудні 2015 року підряд вартістю 4,36 млн. грн. від ЗАЕС на установлення систем сигналізації в учбово-тренувальному центрі АЕС отримало [2] безпосередньо “Захист-техно”. За відхилення інших, в тому числі і дешевших пропозицій, єдиним конкурентом на тендері виступило “ІПВК “Спецзахист”.

Кілька днів тому в ЗМІ з’явилася інформація [3] про відкриття кримінального провадження стосовно  “ІПВК “Спецзахист”, проте подробиці справи не розкриваються. Відповідної інформації в реєстрі судових рішень поки не має. Також оприлюднено лист народного депутата від Радикальної Партії Сергія Мельничука на ім’я міністра МВС Арсена Авакова про замовний характер кримінального провадження зі  сторони силовиків з метою тиску і отримання коштів.