Голова РДА виділив під дачі своїм родичам та друзям губернатора 3 гектари біля національного парку
23.02.2016   //   145 Переглядів

У грудні голова Зміївської РДА своїм розпорядженням дозволив розробити проекти землеустрою щодо передачі у власність громадянам 28-ми земельних ділянок.

Про це повідомляється на офіційному сайті РДА.

Кожна ділянка має площу 0,1 га і призначення – для індивідуального дачного будівництва. Розташовані вони за межами населеного пункту на території Задонецької сільської ради Зміївського району Харківської області.

У своєму блозі нардеп від «Опозиційного Блоку» Євген Мураєв повідомив, що земля, яка буде передана у приватну власність – це фактично територія березового гаю Національного парку «Гмільшшанські ліси», кордони якого не узаконені.

Також Мураєв написав, що люди, які отримали землю, близькі до голови Зміївської РДА Віталія Кошеленка. Так, дозвіл на розробку технічної документації по виділенню ділянок в березовому гаю тримала сім’я Межерицького – родичі дружини Кошеленка (чотири людини); сім’я Немченків – товариша глави адміністрації (три людини); сім’я Калтахчян – прибиральники в будинку Кошеленка (дві особи); сім’я Назаренків – родичі тещі голави РДА (дві особи) та сама теща зі своїм новим чоловіком; громадянка Товстокорая – дружина друга Кошеленка.

Повний перелік громадян, які отримали землю поряд з «Гомільшанськими лісами»

ПІБ Площа Примітки
1 Власенко Любов Пантеліївна 0,1 га
2 Товстокора Олена Володимирівна 0,1 га
3 Єфремов Олександр Володимирович 0,1 га
4 Лавриненко-Хроль Ганна Вікторівна 0,1 га
5 Самохвалов Валерій Олексійович 0,1 га
6 Буряк Наталія Андріївна 0,1 га
7 Постніков Дмитро Германович 0,1 га Засновник «АДР-Сервіс»
8 Немченко Віталій Володимирович 0,1 га Кандидат в депутати Чемужівської сільради в Зміївському районі від «Солідарності»
9 Крючкова Альона Олександрівна 0,1 га
10 Платонова Аліна Вікторівна 0,1 га Засновник ТОВ «Торгівельний будинок «Украбразив»
11 Смаль Наталія Василівна 0,1 га Дружина Костянтина Смаля, співзасновника ТОВ «Торгівельний будинок «Украбразив»
12 Межирицький Артем Юрійович 0,1 га
13 Єфремова Ірина Олександрівна 0,1 га
14 Калтахчян Анна Іванівна 0,1 га
15 Крючкова Олена Миколаївна 0,1 га Засновник ТОВ «Либомир» й ТОВ «Синплас»
16 Межирицька Тетяна Іванівна 0,1 га Засновник ТОВ «Автотранс-2005», кандидат в депутати Чемужівської сільради від «Солідарності»
17 Самохвалов Андрій Валерійович 0,1 га
18 Костенко Сергій Миколайович 0,1 га
19 Клімашов Роман Борисович 0,1 га Керівник ТОВ «Лікут»
20 Назаренко Зоя Василівна 0,1 га
21 Постнікова Аліна Іванівна 0,1 га Дружина директора ТОВ «АДР-Сервіс»
22 Межирицький Юрій Іванович 0,1 га Засновник ТОВ «Автодіагностика-2010»
23 Немченко Любов Павлівна 0,1 га
24 Немченко Алла Олександрівна 0,1 га
25 Назаренко Олександр Пантелійович 0,1 га
26 Межирицька Вероніка Юріївна 0,1 га
27 Калтахчан Армен Славікович 0,1 га
28 Мовчан Олексій Іванович 0,1 га

Тетяна Межирицька є одним з засновників ТОВ «Автотранс-2005». Директором цього підприємства раніше був теперішній голова РДА Віталій Кошеленко.

Зараз директором є Віталій Писаренко. Окрім Межирицької серед засновників вказані Олександр Шабельник та Сергій Ткаченко. Вони ж заснували ТОВ «Автодіагностика-2010», де їх партнером є Юрій Межирицький, який також отримав земельну ділянку.

Аліна Платонова є засновником ТОВ «Торгівельний будінок «Украбразив». ЇЇ партнером у цьому бізнесі є Костянтин Володимирович Смаль, який мешкає разом з Наталією Вассилівною Смаль. Остання також отримала ділянку від Кошеленка.

ТОВ «Торгівельний будинок «Украбразив» має два контактних номера телефону:
0675719444 та +380577141927. Перший номер належить Євгену Рєпніну, який працював директором підприємства «Синтофлекс»

Крім того, ділянку планує отримати й Крючкова Олена Миколаївна. Людина з таким ПІБ є засновником ТОВ «Либомир» й ТОВ «Синплас».

ТОВ «Либомир» зареєстрована за тією ж адресою – м. Мерефа, пров. Яковлівський, 14А, що й ТОВ «АДР-Сервіс» Дмитра Постнікова, який також отримує земельну ділянку поряд з «Гомільшанськими лісами».

Засновниками ТОВ «Либомир» також є ТОВ «Синтофлекс» й Станіслав Скрипай. Останній разом з Андрієм Крючковим є засновниками ТОВ «Синтофлекс».

ТОВ «Синплас» знаходиться за тією ж адресою: пр. Постишева (Любові Малой),99, що й ТОВ «Торгівельний будинок «Украбразив».

Засновниками підприємства, окрім Крючкової, є Денис й Олексій Миргородськії, а також Станіслав Скрипай.

Роман Клімашов є керівником ТОВ «Лікут». Ця фірма належить співвласнику ТОВ «Синтофлекс» – Андрію Крючкову. Останній є радником голови харківської ОДА Ігоря Райніна. Він також бувкандидатом у депутати Харківської облради від президентської «Солідарності», першим номером списку якої був губернатор Райнін. Останній з 2010 по 2014 роки працював на посаді заступника директора ТОВ «Синтофлекс», яке належить Крючкову.

Залиште відповідь