- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Після призначення замміністра Мартиненкова шахтарі отримали нового монополіста по коштовним саморятівникам

ДП «Шахтоуправління «Південнодонбаське №1» 16 лютого за результатами тендеру акцептували пропозицію ТОВ «Компанія Промторг» щодо постачання сапорятівників вартістю 13,34 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Документацією конкурсних торгів передбачено, що протягом 20156 року шахтоуправління має отримати 1800 саморятівників ШСС-1П по 7408 грн. В листопаді минулого року ДП «Об’єднана компанія «Укрвуглереструктуризація» купила ідентичні само рятівники по 6734 грн./шт.

Свої пропозиції на торги подали чотири учасника, але дві пропозиції були відхилені. Так, ТОВ «Бротрейд» пропонувало поставити товар дешевше від акцептованої пропозиції на на 26% (10,98 млн грн), а ТОВ «Торгіндастрі» – на 15% (11,96 млн грн.). Обидві ці пропозиції комітет з конкурсних торгів відхилив з однаковим формулюванням: «сертифікат відповідності надано на товар, який не відповідає вимогам технічного завдання документації конкурсних торгів».

Засновниками ТОВ «Бротрейд» є донеччанин Ілля Колосовський та киянин Ігор Проценко. ТОВ «Торгіндастрі» заснувала мешканка Києва Юлія Залізна. Обидві ці фірми створено в листопаді 2015 року і державних замовлень не отримували.

Єдиним допущеним конкурентом переможця на торгах було ТОВ «Лідер промснаб», пропозиція якого була на 3% дорожчою. Керівником та засновником фірми є донеччанин Сергій Каверін.

ТОВ «Компанія Промторг» була заснована в січні 2015 року. Фірма прописана в Києві, але її власником і директором є Максим Макаров з Вугледара Донецької обл. Макаров у якості власника якогось іншого бізнесу раніше не був відомий.

За даними «ВДЗ» фірма з червня минулого року почала вигравати тендери і з цього часу державні шахтоуправління купували саморятівники лише у ТОВ «Компанія Промторг», уклавши з фірмою за останні півроку угоди на 82,99 млн грн.

У 2015 році заступником міністра енергетики та вуглепрому, який займається вугільною галуззю, став Ігор Мартиненков.