- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Фірма, власник якої приховував походження вугілля, поставить освітянам палива майже на 3 мільйони

Централізована бухгалтерія по обслуговуванню закладів освіти Генічеського району Херсонської області 12 лютого за результатами тендеру уклала угоду з ПП «Еко-паливо» щодо постачання вугілля на суму 2,61 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Документацією торгів передбачено, що фірма протягом 2016 року поставить на склад замовника та до закладів освіти Генеського району 900 т вугілля. Поставки повинні здійснюватися партіями не пізніше одного робочого дня з моменту отримання відповідної заявки замовника. Ціни за одиницю продукції в оприлюдненій в «ВДЗ» документації не вказані.

Вугілля марки  Кількість, тонн Зольність на робочий стан Вологість
АС (6-13) 100 не більше 19% не більше 7 %
ДГКО(25-80) 250 не більше 20% не більше 10 %
АМ (13-25) 550 не більше 16% не більше 7 %

Конкурентами переможця на торгах були ТОВ «Херсон вуглепостачання» Світлани Садової, пропозиція якого була на 0,8% дорожчою, та ПП Євровугілля» Віталія Кабака, Пропозиція останньої фірми була на 16% дорожчою.

ТОВ «Еко-паливо» було засновано в серпні 2015 року мешканцем селища Мирне Херсонської області Олександром Карповим. Останні два місяці керівником фірми є Людмила Шевченко.

Це друга перемога в тендерах новоствореної фірми. В грудні 2015 року вона отримала замовлення на постачання вугілля від КП “Бериславський районний центр по обслуговуванню закладів освіти” на суму 2,20 млн грн. Тоді єдиним конкурентом «Еко-палива» на торгах було ТОВ «Херсон Вуглепостачання».

Карпов також є засновником ПП «Мирненський паливний склад», яке  стало [1] одним з найбільших постачальників антрацитового вугілля бюджетним установам Херсонської області. Прокуратурапідозрює [2] цю фірму в наданні недостовірної інформації про походження вугілля. З вересня 2015 року «ВДЗ» не містить інформації про перемогу ПП «Мирненський паливний склад» в тендерах.