- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Аграрії Академії наук розіграли 17 мільйонів для улюбленої фірми на міндобривах по завищеній ціні

Державне підприємство «Дослідне господарство Інституту рису НААН України» (Херсонська область) 8 лютого за результатами тендеру уклало угоди з ТОВ «Хімагроінвест» на постачання міндобрив загальною вартістю 16,63 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Міндобрива потрібно поставити протягом 2016 року на залізничну станцію Брильовка в Херсонській області. За розрахунками «Наших грошей», ціни на окремі найменування значно вищі від ринкових.

Наприклад, рисоводи замовили аміачну селітру по 8 900 грн/т, а відомий трейдер «Хімтрейд» [1] пропонує її по 7 600 грн/т. Карбамід замовлено по 9 300 грн, тоді як «Агроцентр Єврохім-Україна [2]» пропонує його по 7 650 грн/т.

Конкурентами переможця на торгах були ТОВ «Ві Ай Бі Груп» та ТОВ «Фулсет», але їх пропозиції були дорожчими. Перша фірма прописана в Києві, а її засновниками є Олексій Шипулін та Олег Козак. Раніше замість Козака засновником фірми була кіпрська компанія «ВІБ глобал груп лтд».

Шипулін до кінця 2012 року був засновником іншого учасника торгів – ТОВ «Фулсет», яке тепер записано на донетчанку Оксану П’яних.

ТОВ «Хімагроінвест» зареєстрували мешканці Сімферополя Руслан Савлук та Павло Новіков. Фірма виграє тендери з 2009 року і за цей час отримало замовлень на 62,69 млн грн. При цьому, всі ці замовлення йому зробило ДП «Дослідне господарство Інституту рису НААН України», і лише одне замовлення на 0,19 млн грн. в 2011 році фірма отримала від Інститут рису НААН України.