- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

АМКУ знайшов зговір на тендері, який виграла фірма з орбіти Мусєєва

Харківське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України підозрює ТОВ «Системи прогресивної очистки» та ТОВ «Санітарно-профілактична компанія «Ліквідатор» у зговорі на тендері КП «Підземне місто» на суму 11,36 млн грн. Про відкриття відповідної справи теруправління АМКУ повідомило [1] на своєму сайті.

В АМКУ підозрюють, що антиконкурентні узгоджені дії ТОВ «Системи прогресивної очистки» та ТОВ «Санітарно-профілактична компанія «Ліквідатор» призвели до спотворення результатів торгів, які проводили комунальники.

Як писали [2]«Наші Гроші», у грудні 2015 року КП «Підземне місто» уклало угоду з ТОВ «Системи прогресивної очистки» щодо прибирання підземних переходів біля станцій метр вартістю 11,36 млн грн. При цьому, тендерний комітет відхилив більш дешевші цінові пропозиції. Єдиним конкурентом переможця на торгах було харківське ТОВ «Санітарно-профілактична компанія «Ліквідатор», яке записана на Олену Мініну. Саме Мініна раніше в якості ФОП була єдиним конкурентом ТОВ «Системи прогресивної очистки» на іншому тендері [3] – прибирання метрополітену. Вартість угоди тоді склала 54,85 млн грн.

Фірма «Системи прогресивної очистки» зареєстрована на Олену Назаренко, директором є Роман Дворник.

У протоколі розкриття пропозицій «Системи прогресивної очистки» вказало номер телефону (057) 714-05-72, що раніше використовувався як номер факсу ТОВ «Компанія «СПО» («Системи прогресивної очистки»).

Крім того, цей номер також використовує [4] ТОВ «Ваго-Рев», яке виграє [5] підряди в Харківському метрополітені.

Відомо, що Компанія «СПО» раніше отримувала підряди на прибирання Харківського метрополітену. Першозасновником цієї фірми був Андрій Артеменко, якого називають [6] сином колишнього начальника рекламного відділу метрополітену Марини Артеменко й який працює зараз заступником директора КСП «Харківгорліфт», а також у 2015 році балотувався в міськраду від партії «Відродження», першим номером якої є мер Геннадій Кернес. У 2011-2012 рр. власником «Компанія «СПО» був Євген Кріветченко, який очолював Ленінську районну молодіжну громадську організацію «Молоді регіони» в Харкові.

Компанію «СПО» відносять до сфери впливу Максима Мусєєва [7], голови Адміністрації Ленінського району, депутата міськради від партії «Відродження». В міськраді попереднього скликання від входив до фракції Партії регіонів.

У 2015 році ТОВ «Системи прогресивної очистки» за результатами тендерів уклала угоди з комунальними підприємствами Харкова на суму 90,05 млн. грн.

Вже цього року «Системи прогресивної очистки» отримали [8] замовлень на понад 20 млн грн.

Крім того, цього тижня КП «Підземне місто» уклало [9] договір щодо обслуговування вентиляційного та водовідливного обладнання з ТОВ «Спеціалізований проектно-будівельний монтажний поїзд-753», засновник якої був водієм Мусєєва.