На землі, яку люди Кернеса-Авакова отримали безкоштовно під житло, фармацевт побудував офіси
11.02.2016   //   138 Переглядів

КОНТИНЕНТНа земельній ділянці площею 1,28 га, яка у 2008 році була безкоштовно передана депутатами Харківської міськради у власність Житлово-будівельного кооперативу «Орбіта-Сервіс», побудували супермаркет.

Це стало відомо з реєстру прав на нерухоме майно.

В 2008 році депутати Харківської міської радипередали у власність ОК «ЖБК «Орбіта-Сервіс» земельну ділянку площею 1,28 га. для будівництва та подальшої експлуатації житлової забудови по вул. Командарма Корка (ріг вул. Уборевіча). Будівництво повинно було бути завершено до кінця 2011 року.

Земля стала власністю приватників завдяки «кооперативній схемі». Нагадаємо, що Житловий кодекс УРСР, який до цього часу діє в Україні, дозволяє житлово-будівельним кооперативам отримувати безкоштовно землю для побудови багатоквартирного житла. Але Кодекс висуває декілька вимог до учасників ЖБК: його члени повинні постійно проживати у місті, де буде будуватися житло, потребувати поліпшення житлових умов і стояти у квартирній черзі. А ще стояти на обліку бажаючих вступити до кооперативу при підприємстві, установі, організації або виконкомі ради. Членів кооперативу має бути щонайменше п’ятеро, але загалом стільки ж, скільки і квартир у запланованому будинку. Вік членів кооперативу – до 30 років.

КАДАСТР КАДАСТР1

Тому засновники більшості житлово-будівельних кооперативів реєструють їх як обслуговуючі. І хоча такі організації не мають права на безкоштовне позачергове отримання землі, міські ради виділяють їм ділянки по всій Україні.

Але ніякого житла взагалі побудовано не було. А з’явився торгівельно-офісний центр «Континент» загальною площею 8 489,7 кв.м. Хоча у кадастровій карті ця земля досі має призначення – присадибна ділянка. Щодо земельної ділянки, то вона перекочувала у приватну власність Сергія Гринька.

А тепер детальніше про тих, хто отримував землю й тих, хто побудував торгівельно-офісний центр.

ОК «ЖБК «Орбіта-Сервіс» у 2008 році заснували Галина та Ганна Давидови, Ігор Котвіцький й Марина Єпішина.

Галина та Ганна Давидови були також засновниками ОК ЖБК «Триумф», який безкоштовно отримав земельну ділянку у Лісопарку, на який побудувала свій маєток родина нардепа Михайла Добкіна

Галина Давидова є засновником ТОВ «Паркінг +», яка щороку отримує підрядів від міськради на ремонт доріг на десятки мільйонів гривень. Також на Давидову було оформлено декілька кооперативів.

Ігор Котвіцький зараз є нардепом від «Народного Фронту». До свого обрання нардепом був віце-президентом ПАТ «Інвестор», яке нині належить дружині міністра МВС Арсена Аваков, а також депутатом Харківської облради від ВО «Батьківщина». Котвіцький – це саме той нардеп, який нібитозабув внести до своєї декларації близько мільярда гривень і якого за це виправдовував сам Аваков.

Марина Єпішина – екс-депутат Харківської міськради від ВО «Батьківщина», а також топ-менеджер аваківського ПАТ «Івестор». Була помічником нардепа сьомого скликання Арсена Авакова.

У квітні 2010 року директором кооперативу став Сергій Борисович Гринько й змінилися усі засновники. Окрім Гринька серед засновників були записані Галина Гринько, Єгор Доровський, Микола Цумик. Мабуть саме в цей період й було передано земельну ділянку.

А у серпні 2011 року знову повністю змінилися засновники й керівник.

Засновниками стали Володимир Дерев’янський, Сергій Паутов, Владислава Гусліста й Софія Денисенко. Зараз засновники усі ті самі, окрім останньої.

Дерев’янський є партнером Гуслісти у декількох підприємствах, зокрема, «Нова логістика», «Універсал-62». Гусліста була власником декількох компаній, які вигравали підряди на десятки мільйонів гривень за часів Віктора Януковича.

Сергій Гринько, який зараз є власником земельної ділянки, заснував ТОВ «Сі енд Джі» разом з екс-депутатом Харківської міськради від «Сильної України» Єгором Доровським.

Саме ТОВ «Сі енд Джі» володіє площами торгівельно-офісного центру «Континент».

Єгор Доровський працює на посаді замдиректора ТОВ «Дослідний завод «ГНЦЛС», яке відоме під вивескою фармкомпанії «Здоров’я».

Засновником ТОВ «Дослідний завод «ГНЦЛС» є ТОВ «Фармацевтична група «Здоров’я.

Остання записана на віргінську офшорку «Здоров’я Холдінгз Лімітед», а бенефіціаром вказано поляка Леоніда Огороднікова. Раніше власником значився російський сенатор Шишкін.

Директором ТОВ «Фармацевтична компанія «Здоров’я» є Олександр Доровський. На місцевих виборах восени 2015 року декілька представників фабрики балотувалися до міськради за списком президентської «Солідарності». Під час передвиборчої кампанії харків’янам роздавали аптечки «солідарності»

Залиште відповідь