Після публікації «Наших грошей» «Харківобленерго» захотіло позбавитись від «сміттєвих акцій» Суркіса
10.02.2016   //   134 Переглядів

АК «Харківобленерго» оскаржила в суді договір з ПАТ «Львівобленерго» щодо купівлі-продажу цінних паперів вартістю 22 млн грн. Про це йдеться в ухвалі Господарського суду Харківської області.

В обґрунтування позову позивач посилається, зокрема на те, що ТОВ «Сантандер фінанс» від імені, в інтересах та за рахунок позивача уклав договір купівлі-продажу цінних паперів № БВ-4/20/08/2015, який суперечить постанові Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку № 1132 від 28.07.2015 та порушує ч.1 ст. 203 Цивільного кодексу України.

Зараз ТОВ «Сантандер фінанс» записане на мешканку Макіївки Наталю Демченко. Раніше засновником цієї фірми було ТОВ «Лємашель Сервіс». Засновниками останньої є Володимир Дьяченко, Людмила Дерменджи й Ганна Триколич. ТОВ «Лємашель Сервіс» пов’язане з «Інтеграл банком».

У серпні обленерго придбало «сміттєві акції» на 22 млн грн. у ПАТ «Львівобленерго» , яке належить братам Суркісам.

Крім того, восени обленерго замовило послуг зі страхування на 100 млн грн. у фірми, яку підозрюють у фіктивності.

Про ці оборудки «Наші гроші» написали в статті «Сміттярі з «Харківобленерго».

Після її публікації керівник Національної комісії, яка здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), Дмитро Вовк заявив, що інформація про оборудки «Харківобленерго» його «обурює». Комісія також направила запит компанії та вирішила перевірити інформацію під час планової перевірки 11 березня.

Після цього, «Харківобленерго» повідомила про відміну закупівлі послуг з страхування на 100 млн грн. через порушення термінів підписання угоду. Це рішення тендерний комітет компанії прийняв на наступний день після оприлюднення статті «Наших грошей».

65% акцій АК «Харківобленерго» належать Фонду державного майна, ще 29,8 % акцій знаходиться у володінні кіпрської компанії «Garensia Enterprises Limited», яку ЗМІ пов’язують з Констянтином Григоришиним.

Залиште відповідь