Партнеру «Саши Браслєта» безкоштовно збільшили площу для видобутку нафти та газу на Харківщині
10.02.2016   //   128 Переглядів

Харківська обласна рада надала дозвіл ТОВ «Восток-Енергоресурс» на розширення меж ділянки надр на Новософіївської площі для видобутку нафти та газу.

Про це йдеться у рішенні Харківської облради від 4 лютого 2016 року.

В січні ТОВ «Восток-Енергоресурси» звернулося до депутатів з пропозицією погодити їм розширення меж раніше наданої в користування ділянки надр не більш як на 50% з метою геологічного вивчення нафтогазоносних надр. Зокрема, в своєму зверненні фірма вказала, що на новій території планує провести дослідно-промислову розробку з подальшим видобуванням нафти та газу (промислова розробка родовища). Розширення меж ділянки, вказано в зверненні фірми, дозволить збільшити обсяг видобування корисних копалин.

Засновниками ТОВ «Восток-Енергоресурс» є Олександр Настенко, Лілія Багрянцева, Роман Дружбін, Ярослав Костенко, Тетяна Степченко, Віталій Якименко.

Роман Дружбін раніше заснував ТОВ «Центральна нафтогазотранспортна компанія» спільно з полтавським бізнесменом Олександром Павлюченком.

За даними ЗМІ, в Полтавській області Павлюченко відомий як кримінальний «авторитет» Саша Браслєт, він також має дуже тісні зв’язки з правоохоронцями. Крім того, Павлюченко є помічникомдепутата від «Народного Фронту» Ігора Котвіцького, бізнес-партнера міністра МВС Арсена Авакова.

Зараз засновниками ТОВ «ЦНК» окрім Дружбіна є Олександр Настенко, Віталій Якименко та Віталій Ткачов.

Олександр Настенко є одним з бенефіціарів ПАТ «Харківський канатний завод». Його партнерами у цьому підприємстві є співвласники корпорації «Маст-Іпра» Сергій Анохін, Олександр Грєховодов, Сергій Гріховодов, Олег Земляков, Сергій Хохлов. Корпорація «Маст-Іпра» збирається будувати у місті у Куп’янську Харківської області дві міні-ТЕЦ. Восени 2015 року ФХЦКБ «Енергопрогрес «ТОВ «Котлотурбопром», яке входить в корпорацію «Маст-Іпра», отримало від облдержадміністрації ОДА на передпроектні роботи 290 тис. грн.

Крім того, Настенко з Якименко й Ткачовим, а також колишнім комерційним директором «Кримського Титану» Дмитром Нікуліним, є засновниками ТОВ «Титан-Апатитова група». У грудні це підприємство хотіло отримати дозвіл на розробку титанового родовища на Житомирщіні, але отримала відмову.

ТОВ «Восток-енергоресурс» у листопаді 2015 року на торгах за 1,42 млн грн. при стартових 1,38 млн грн. придбало Новософіївську площу.

Головою Харківської облради є екс-«регіонал», а зараз депутат від партії «Відродження», Сергій Чернов. Його заступниками є представник президентської «БПП «Солідарність», екс-голова Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА, випускник Вищої школи КДБ СРСР Віктор Коваленко й ще один представник «Відродження» Володимир Скоробагач, якого ЗМІ називають людиною співголови депутатської групи в Верховній Раді «Партія «Відродження» Віталія Хомутинника.

Залиште відповідь