Фірма луганчанина стягує 2,5 мільйони за ремонт багатоповерхівок, які лишилися в окупованому Антрациті
10.02.2016   //   134 Переглядів

Господарський суд Луганської області стягнув з відділу капітального будівництва Антрацитівської міської ради 2,46 млн грн. на користь ТОВ «Східбуд К.С.К. 99». Про це йдеться у рішенні суду від 26 січня.

У 2012-2013 роках відділ капітального будівництва уклав зі «Східбуд К.С.К. 99» низку угод на реконструкцію покрівлі та утеплення фасаду чотирьох житлових багатоповерхових будинків на вул. Леніна та капітального ремонту позашкільного центру.

Суд встановив, що фірма належно виконало умови договорів, а відділ міськради не сплатив її 1,31 млн грн.

Представник відділу капітального будівництва Антрацитівської міськради, який зараз перебуває на окупованій частині Луганщини, на судове засідання з’явився, позовні вимоги «Східбуд К.С.К. 99» про стягнення боргу підтримав та просив суд їх задовольнити.

Суд звернув увагу, що відсутність бюджетних коштів не виправдовує бездіяльність замовника і не є підставою для звільнення від відповідальності за порушення договірного зобов’язання, тому стягнув з відділу капбудівництва на користь фірми 1,31 млн грн. боргу, 1,03 млн грн. інфляційних нарахувань та 3% річних в розмірі  114 тис грн.

Засновником та керівником фірми «Східбуд К.С.К. 99» є луганчанин Борис Онопко. Підприємство було зареєстроване у Луганську, а після окупації міста перереєструвалося у Києві.

У 2012-2013 роках «Східбуд К.С.К. 99» виграв тендерів на загальну суму 12,00 млн грн. Всі вони були організовувані відділом капітального будівництва Антрацитівської міської ради.

Залиште відповідь