Запорізькі бібліотеки будуть стерегти охоронці Ахметова
07.02.2016   //   214 Переглядів

Управління культури і мистецтв Запорізької міської ради за результатами тендеру 1 лютого уклало угоду з ТОВ «Охоронний холдінг» на надання охоронних послуг вартістю 195 тис грн. Про це повідомляють «Наші гроші. Запоріжжя» з посиланням на «Вісник державних закупівель».

Фірма має протягом року надавати послуги централізованої охорони і технічного обслуговування систем охоронної та пожежної сигналізації, цілодобового пожежного спостереження в адмінприміщеннях управління та підпорядкованих бібліотеках.

До грудня 2012 р. власником «Охоронного холдінгу» був екс-нардеп «Партії регіонів» Станіслав Мельник. У 2000-х рр. він очолював ЗАТ «Люкс» з групи Ріната Ахметова.

Потім «Охоронний холдинг» був перереєстрований на Дмитра Ніколєнка та Олександра Москаленка з Новоазовська, Донецької області. Фірма також змінила прописку з донецької на київську. Ніколєнко раніше працював заступником начальника Управління Державної служби охорони при ГУМВС України в Донецькій обл. Нині співзасновником замість Ніколєнка є киянин Анатолій Клюцківський.

Як повідомляли »Наші гроші», група Ахметова почала переводити свої активи під опіку «Охоронного холдінгу» з весни 2014 року, коли на Донбасі почались бойові дії. Для прикладу, в травні 2015 року «Охоронний холдінг» отримав підряд від ПАТ «ДТЕК Дніпроенерго» на охорону об’єктів у Дніпропетровській та Запорізькій областях та забезпечення пропускного режиму на суму 30,12 млн. грн.

Власниками «ДТЕК Дніпроенерго» є Фонд держмайна (25%), а також «DTEK energy b.v.» (Нідерланди, 44%) і «DTEK Holdings Limited» (Кіпр, 25%) Ріната Ахметова.

Нагадаємо, восени минулого року мером Запоріжжя було обрано Володимира Буряка, який до цього працював головний інженером металургійного комбінату «Запоріжсталь», також з групи Ахметова. Після цього інших працівників комбінату почали призначати на керуючі посади в місті.

Залиште відповідь