Чиновників Райніна підозрюють у підробці документів заради отримання 2 мільйонів екс-чиновником НКРЕКП
07.02.2016   //   129 Переглядів

Харківські правоохоронці розслідують кримінальне провадження стосовно внесення службовими особами департаменту капітального будівництва Харківської облдержадміністрації недостовірних даних до актів виконаних робіт на суму 1,83 млн грн.

Про це йдеться в ухвалі Київського районного суду від 28 січня 2016 року.

Правоохоронці вважають, що службові особи Департаменту капітального будівництва ОДА у змові зі посадовцями ТОВ «Центр Енергобуд», та зловживаючи службовим становищем, 12 жовтня 2015 року уклали договір щодо будівництва свердловини на підземному водозаборі в м. Люботин, умови якого не  були виконані. Попри це, відповідальні особи департаменту підписали всі необхідні акти виконаних робіт.

Суд дозволив правоохоронцям отримати копії документів, які стосуються цих робіт та знаходяться у департаменті капітального будівництва ХОДА.

За даними «Вісника державних закупівель», вартість угоди департаменту капітального будівництва Харківської ОДА та з ТОВ «Центр Енергобуд» на будівництво свердловини в місті Люботин складала 1,83 млн грн. За даними Офіційного порталу публічних фінансів України «Є-дата», у листопаді-грудні 2015 року Департамент повністю розрахувався з ТОВ «Центр Енергобуд» за ці роботи.

15 січня 2016 року віце-губернатор Харківської області Євгеній Шахненко заявив, що роботи будуть завершені до 1 лютого. Але на 1 лютого інформації щодо завершення цього будівництва не було.

ТОВ «Центр Енергобуд» належить Андрію Ткаченко. В літку 2014 року він став членом Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). “РБК-Україна” стверджувало, що до комісії він потрапив нібито по квоті голови Адміністрації президента Бориса Ложкіна. А замголови фракції “Блока Петра Порошенка” Ігор Кононенко казав “Українській правді” про свою причетність до призначення Ткаченка у Нацкомісію.

Також у грудні 2015 року ТОВ «Центр Енергобуд» отримало 0,8 млн грн. на придбання матеріалів для реконструкції Малоданилівських очисних споруд. Зараз правоохоронці розслідують кримінальну справущодо розкрадання коштів на цьому об’єкті керівництвом ТОВ «Спецводстрой», фактичним керівником якого раніше був Микола Кожанов і який у вересні 2015 року отримав кошти за розробку проекту реконструкції свердловини в Люботині.

Харківську ОДА з лютого 2015 року очолює Ігор Райнін. До того він працював в Адміністрації президента, а по призначенні губернатором також став радником Бориса Ложкіна по регіональній політиці. Також Райнін раніше був помічником нардепа Арсена Авакова, який нині очолює МВС.

Залиште відповідь