- НАШІ ГРОШІ. РЕГІОН - https://region.nashigroshi.org -

Чиновники в прифронтовій Волновасі купують неіснуюче тепло та лічильники до нього

Правоохоронці підозрюють, що відділ освіти Волноваської РДА Донецької області в грудні 2015 року уклав фіктивний договір з ПМП «Енергоконтроль» на встановлення теплових лічильників на суму 0,60 млн грн. Про це сказано в ухвалі [1] Волноваського районного суду Донецької області.

15 грудня відділ освіти Волноваської РДА уклав угоду з «Енергоконтролем» на встановлення теплових лічильників у 12 учбових закладах району. В той же день чиновники перерахували фірмі 600 тис грн. за роботу.

Але правоохоронці встановили, що лічильники не були встановлені взагалі.

Також слідство підозрює посадовців відділу освіти Волноваської РДА в службовому підробленні документів під час закупівлі теплової енергії у ТОВ «Волноваський сільський комбінат комунального господарства».

Це підприємство в 2010 році отримало ліцензію на виробництво та постачання теплової енергії. В 2013 році фірма уклала договори на а теплопостачання до Рибінської ЗОШ, Рівнопільської ЗОШ, Оленівської ЗОШ Волноваського району на суму понад 657 тис грн., в 2014 році вартість договорів зросла до 877 тис грн. Але в 2015 році, за даними слідчих, фірма уклала договорів на постачання теплоенергії до шкіл Волноваського району на суму 2,88 млн грн.

Проаналізувавши надані відділом освіти Волноваської РДА договори з ТОВ «Волноваський сільський комбінат комунального господарства», слідство виявило невідповідність площ шкіл, що призвело до переплати бюджетних коштів в 2015 році. Бо, згідно розгорнутої калькуляції теплопостачання ТОВ «Волноваський сільський комбінат комунального господарства», для бюджетних установ підприємство виробляє 1265 Гкал, але в той час відділ освіти Волноваської РДА уклав договорів на 1898 Гкал.

З 18 грудня 2015 року керівником [2] відділу освіту Волноваської РДА є Микола Деремешко. З 14 серпня по 18 грудня 2015 року обов’язки керівника виконувала Людмила Кодберг, яка зараз займає посаду головного спеціаліста відділу. Саме Кодберг, за даними «Вісника державних закупівель», була головою тендерного комітету з закупівлі у ТОВ Волноваський сільський комбінат комунального господарства» послуг з теплопостачання до шкіл в 2015 році на суму 2,88 млн грн., угоду з якими розслідують правоохоронці. Тоді, у січні минулого року, відділ освіти Волноваської РДА замовив у фірми послуги за переговорною процедурою через відсутність альтернативних постачальниках. В звіті про проведення переговорів тендерний комітет не вказав кількість шкіл, до яких буде постачатися тепло.

А в грудні 2015 року відділ освіти Волноваської РДА замовив ТОВ «Волноваський сільський комбінат комунального господарства» послуги з теплопостачання до трьох шкіл району. На цей раз фірма повинна поставити протягом року менше теплової енергії – 1458 Гкал, сума угоди також зменшилася до 2,21 млн грн.

Засновниками ТОВ «Волноваський сільський комбінат комунального господарства» є Микільська, Оленівська, Миколаївська, Рибинська та Степнянська сільські ради Волноваського району.

Засновником та керівником ПМП «Енергоконтроль» є мешканець Краматорська Донецької області Володимир Звєрєв.

Місто Волноваха знаходиться на відстані 18 км від селища Новотроїцьке, по якому проходить лінія розмежування між силами АТО та проросійськими бойовиками.