Військові з порушенням обрали підрядника, який не зміг вчасно перебудувати казарму за 14 мільйонів
01.02.2016   //   140 Переглядів

Військова прокуратура Харківського гарнізону розслідує нанесення збитків державі через угоду військової частини 3005 з ПП «Престиж Буд Сервіс» щодо реконструкції казарми під гуртожиток вартістю 13,61 млн грн.

Про це йдеться в ухвалі Дзержинського районного суду від 18 січня 2016 року.

У травні 2015 року військова частина 3005 провела тендер щодо реконструкції казарми під гуртожиток на вул. Володарського у Харкові. В торгах прийняли участь «Престиж Буд Сервіс» та TOB «УВМ». Пропозиція «Престиж Буд Сервіс» була дешевшою на 0,5 млн грн. і склала 13,6 млн грн. Саме з цією фірмою було укладено договір.

За даними військової прокуратури, «УВМ» має дві працюючі особи та ознаки фіктивності. А отже фірма не винна була брати участь в торгах, так як не в змозі провести необхідні роботи. В той час, за даними слідчих, «Престиж Буд Сервіс» до 03.06.2015 не було платником ПДВ, не мало найманих працівників, основних засобів та оборотних активів.

З огляду на викладене, військова прокуратура підозрює, що конкурсні торги проведені з порушенням вимог чинного законодавства України, в наслідок чого державі завдані збитки. Суму збитків в ухвалі суду не названо. Але відомо, що роботи по реконструкції казарми повинні бути виконані до кінця 2015 року та на 6 січня 2016 року вони тривали. Натомість фірма отримали всі кошти, передбачені угодою.

ТОВ «УВМ» належить Валерії Уваровій і Наталії Трофімовій.

ПП «Престиж Буд Сервіс» створено 4 березня 2015 року, за місяць до оголошення тендеру військовою частиною 3005, і записана на Варібрус Лану Юріївну. В реєстрі юридичних осіб фірма вказала електронну пошту: avtosila@ukr.net. Таку саме пошту використовує й ПП «Солметснаб», яке належить Миколі Лютому та Ігору Шкурко. Останній відомий як замдиректора КП «Харківське ремонтно-будівельне підприємство». Восени ці два підприємства розіграли тендер на ремонт школи у передмісті Харкова.

Залиште відповідь