Улюбленці харківських держохоронців розпиляли 4 мільйони на сигналізацію для київського УДСО
01.02.2016   //   126 Переглядів

Управління Державної служби охорони при ГУ МВС України в Київській області 18 грудня за результатами тендеру замовило ТОВ «ОПТА-Форт» приладів охоронної та пожежної сигналізації на 4,14 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

У 2016 році придбають 429 найменувань приладів та кабелів.

Всупереч вимогам Мінекономрозвитку, ціни на окремі товари не оприлюднили.

Заявка «ОПТА-Форт» коштувала 6,94 млн грн.

ТОВ «ЛТД Парадокс-Текнолоджі» та ТОВ «НВФ Охоронні системи НВ» пропонували продукцію дешевшу на 15% та 23% відповідно. Їх не допустили до торгів через неправильні таблиці відповідності товару вимогам тендеру і строк дії пропозицій 90 днів, а не 90 робочих днів.

Єдиним допущеним конкурентом стало ТОВ «Мастер Корп».

Управління акцептувало «ОПТА-Форт» з очікуваною ціною закупівлі 4,14 млн грн. замість ціни пропозиції фірми 6,94 млн грн. Замовник пояснив це тим, що на час торгів не може визначити перелік необхідних приладів, а їхній обсяг у додатку наведено лише для оцінки пропозицій.

Фірма «НВФ Охоронні системи НВ» оскаржила торги в АМКУ. Оскільки закон не передбачає приведення ціни акцепту до очікуваної вартості закупівлі, колегія задовольнила скаргу і постановила скасувати рішення, прийняті після розкриття пропозицій.

Після повторної оцінки управління знову відхилило дешевших учасників і акцептувало «ОПТА-Форт» – тепер уже з ціною пропозиції 6,94 млн грн.

Київська фірма «ОПТА-Форт», створена у 2014 році, належить Олегу Габінському, Костянтину Коваленку і Геннадію Хмельницькому.

Власником харківського конкурента «Мастер Корп» є Юрій Симоненко. Він є партнером Габінського та Хмельницького по ТОВ «Класл».

Крім того, Габінський і Хмельницький володіють ТОВ «ОПТА-Ексим». У 2015 році воно розіграло з пов’язаною фірмою «Форт-Пост» тендери УДСО при ГУ МВС України в Харківській області на закупівлю техніки і кабелів на 5,78 млн грн.

Залиште відповідь